Slåtter 2014

SAMSUNG CSC
Slåtter 2014 i Ensamheten.

Klarblå dagar i Storuman och Ensamheten. Körde ett grymt kul utomhuspass med Fia idag efter att vi med gemensamt svett fått upp årets sista hässja. Däckvält, repklättring, armgång, snedstag, ”vedkastning – Kent Andersson special” och armbrytarchins – skulle bara fått fram kameran!

SAMSUNG CSCDante springer  med den lilla barnhärvan – redo att som sjunde generationens Ensamhetar delta på slåttern dag 1 av 3. Entusiasmen satt i ett par minuter innan han small av i vagnen. Hettan är tuff.

SAMSUNG CSCDante testkör sin slåttersmaskin som han byggt av två ”gripare” (gripverktyg för ryggstela med texten Västerbottens Läns landsting som han fyndat i Lerberg) Han blev dock rejält förbannad när jag vägrade styra runt honom på traktorn på lejden och tog nytt uthållighetsrekord i skrik. Det slutade med att jag styrde upp traktor med ursinnigt barn till ”morsfarsans” och morsan tog över. Hon lyckades på något finurligt sätt avleda monsterbarnet. ”Jag har sett sådant här humör förr, sa hon bara lugnt”

SAMSUNG CSCDante innan utbrottet. Han lämnade traktorn för att som han själv uttryckte det ”plantera en vacker trädgård”

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
När monsterbarnet både ätit och sovit och mamman tränat var alla nöjda och glada och vi sammanstrålade med pappan för utflykt till Badsjön, Storuman.

SAMSUNG CSCEfter monsterhumör kommer gladhumör.

SAMSUNG CSC

 

Tags:

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.