Norrlogisk – klimatsmartaste konventionella mjölken på marknaden

I samarbete med Norrmejerier uppmärksammar vi idag på Mjölkens dag – den klimatsmarta nyheten #Norrlogisk!

Jag och Björn har målsättningen #fossilfri2025 och har under åren haft många diskussioner, läst forskningsstudier om mjölkens klimatpåverkan och försökt greppa om vi kan fortsätta motivera vårt val att köpa mejeriprodukter från Norrmejerier och JA det kan vi! Förutom att vi vill ha en bra livsmedelsförsörjning i vår del av världen (ur ett beredskapsperspektiv) bidrar mjölkbönder till pollinering och kolinlagring som är värda miljarder för samhället. De norrländska gårdarna består till stor del av vall (gräsodling till hö/ensilage = boskapsmat) som binder kol i marken tack vare sitt stora rotsystem, permanenta marktäckning och ingen jordbearbetning. Norrland har ett unikt geografiskt läge som skapar bra förutsättningar för odling av gräs- och klövervallar – och därmed mjölkproduktion. Förhållandena ger Norrmejeriers produkter ett lägre klimatavtryck, helt naturligt. Korna förvandlar växter/gräs till mjölk, ost, fil osv med HÖGT näringsvärde och lättsmält för alla oss som kan äta mejeriprodukter. Tillsammans med de åtgärder som gårdarna nu gör innebär det att Norrlogisk mjölk har hela 25 % lägre klimatavtryck än genomsnittsmjölken i Sverige – HURRA!

Kossorna får sojafritt foder och metanreducerande fodertillskott (de fiser och rapar helt enkelt mindre).

Gårdarna använder bara grön el från förnybara källor såsom vind, vatten och biobränsle.

Mjölken som ingår i Norrlogisk produktion hämtas in från de norrländska gårdarna med tankbilar som går på fossilfria bränslen. Även den mjölk som levereras till dagligvaruhandeln runt om i Sverige går med fossilfria transporter så YES du kan hitta Norrlogisk i en butik nära dig, även om du bor i de södra delarna av vårt land.

#klimatvänlig #mjölk #mjölkensdag #norrmejerier #skålförklimatet #anderssonferry #fossilfri2025 #storumanforever

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.