Stockholm, Sandviken, Göteborg, Glumslöv, Kyrkhult och Sweden Rock

På väg söderut på en dryg två veckor lång turné. Jag älskar att jobba och kombinerar det på bästa sätt genom att samtidigt klämma in möten och träffa släktingar som hamnat i södra Sverige. Vissa kommer dessutom jobba tillsammans med mig som broder Torbjörn som först firar 40år och sen hänger med till Kyrkhult på armbrytarevent och vidare på Sweden Rock på uppdrag för Volvo Lastvagnar. Dantemannen och mamma Jeanette ansluter nästa helg i Skåneland. Dante ser framemot att åka nattåg. Morsan är nog mest nervös för tågbytet i Stockholm.

Den här utflykten kommer göra mig gott. Hade i snitt 120 resdagar per år under många år. Att komma bort ett tag, gör att allt hemma blir så mycket starkare, finare och viktigare. Att längta är vackert.

Björns pappa börjar komma tillbaka till en vardag efter stroken som han fick när vinterdäcken skulle bytas i slutet på april. Vänster fram är kvar meddelande han från ambulansen, själv helt förlamad på vänster sida. Sommardäcken sitter nu på plats, men bilen kommer inte köras i år. Vi kan skjutsa med elbilen (Teslan) och de har ansökt om färdtjänst så de är fria även om vi är bortresta.

Farmor Elsa bröt olyckligt nacken i början av året och fick bo i månader på Storuman sjukstuga, men nu äntligen har hon blivit av med nackkragen och har så smått börjat bo in sig i en lägenhet på äldreboendet Tranan, krypavstånd från vår lägenhet i centrala Storuman. Hon har fått livsgnistan tillbaka och imponerade på mig när hon visade upp sina nya sockar. Trots klen syn har hon lyckats sticka sig ett par som passar utanpå bandagerade ben. Jag hälsade på en kväll och vi lekte AW (AfterWork) drack bubbel och jag ”burnade” med hennes gamla Husqvarna. Mysigt! Våra lagningsberg är alltid just berg. Vilket betyder att det kommer behövas mycket mer bubbel för att ta sig igenom dem. Hehe. Måste även se till att Björn och Dante får samma utbildning som jag nu får av Urmodern. Gillar små högar bättre än ogreppbara berg.

Alla tre knattegrupperna har fått sommarlov! Vi drar igång igen till hösten när skolan början.

Kommer bli fint att komma hem sen till alla och allt; odlingarna och röjningen som vi precis hann starta igång, men nu egentid och jobb – HURRA!

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.