Dante + Heidi = fixeri!


Dante har byggt påskpyntet.

Zombies i påskriset.

Dante har hunnit ha feber, återuppstå, kräkas på sin favoritfilt, även kallad ”Djuret” och återuppstå och däremellan har vi pysslat, grävt i komposterrna som nu tinat fram i vårsolen, gett bort kompost i födelsedagspresent och börjat förberedelserna för kompostering på plats på Förskolan till hösten. Björn är i Norrbotten på en forskningsstation, tillsammans med några av
Sveriges miljömäktigaste klimatforskare -åker skidor och lurar på lösningar för världsproblemen. Det sista lockar, men skidåkning med specialutrustning låter mer jobbigt än roligt. Jag var på en fjälltur i Borgafjäll när jag pluggade idrottspedagogprogrammet vid Umeå Universitet, för en sådär 15 år sedan, sov i bivack och åkte skidor, det var helt ok, men då lånande jag bara morsans gamla träskidor som hon hade på mellanstadiet och som tursamt nog gick att gå på upp på fjället med. Det var lämpligt för mig. Att krångla med utrustning och äventyrligt åka skidor utför fjäll har jag aldrig gjort och det känns mer ångestframkallande än lockande. Dante och jag är nöjda med att ladda upp här i Storuman och Ensamheten för kommande projekt, som både innefattar föreläsningsuppdrag, mässuppdrag och en elbilsturné genom Sverige till Danmark och Legoland!

– Mamma, spänn upp dig!

Dante vid kameran – ryzzträning med armbrytargymnasiet. Dante hängde på efter bästa förmåga och sprang till min förvåning varv på varv. Han brukar mest göra andra saker när det är träning, som att konstruera något vid sidan om..

Köket i vår lägenhet. Påskpynt och improviserade fönsterhyllor. Våra plantor växer, men många har som förväntat dött. Enligt grannpojken hade vi 227 krukor. Har han räknat rätt har vi nu runt 200st. Växthuset från www.grohus.se kommer om bara någon vecka. Tills dess hoppas vi att några tomatplantor ska ha överlevt!

JobbarDante och FixarHeidi roar sig i väntan på att Dante blir frisk.

Lite kulturhistoria från Lerberg på väggen bakom trummorna.

Fixeriet!

Hylla och snygg upphängning för piltavlan.

Björns mor Margareta fick en kompost av oss i födelsedagspresent! Hurra!

Dante gjorde en inre kontroll av 375 liters Master Plus kompostbehållare.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.