ARMBRYTNING – PERFEKT KORRIDORSAKTIVITET

I morgon onsdag den 12 februari, kl 9.00 invigs ett riktigt världsmästarbord på Källbrinksskolan i Huddinge. Armbrytarbordet är framtaget av elvafaldiga världsmästarinnan Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten och hennes man, Björn Ferry, olympisk mästare i skidskytte.

Armbrytarbord på skolor/ fritidsgårdar runt om i Sverige möjliggör att barn och ungdomar får ta del av en lättillgänglig idrottsaktivitet som inte kräver någon speciell utrustning. En perfekt korridorsaktivitet enligt armbryterskan Heidi Andersson, som bistått introduktionen av armbrytarbord på drygt 400 skolor i Sverige.

OKQ8 bjöd till sin hållbarhetskonferens i januari in Heidi (makarna Andersson/Ferry har målsättningen att bli planetskötare i världsklass och fossilfria år 2025) som talare. Deltagarna fick då nominera skolor som mottagare av armbrytarbordet de hade möjlighet att prova under konferensen. På onsdag den 12 februari överlämnas armbrytarbordet till Källbrinksskolan i Huddinge som lottades som vinnare!

”Målsättningen är att armbrytning vid ska bli en mötesplats som förenar och integrerar och bidrar till skön stämning där ungdomar lär sig mötas under sportsliga former kring bordet och får utlopp för eventuell överskottsenergi” säger Heidi Andersson.

Armbrytarborden tillverkas i Andersson/Ferrys hemkommun Storuman av återvunnet stål, bordsskiva av massivt trä (Norrländsk fura) Alla delar är utbytbara och utnötta kuddar lämnas för lagning. Armbrytarbordet kommer introduceras av Stefan Karlström, Hammarby IF Armbrytarförening med support av andra armbrytarinstruktörer från klubben.

För mer information kontakta:

Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten
+46 (0)70 201 68 80
www.armbryterskan.se

Stefan Karlström, Hammarby IF Armbrytarförening
+46 (0)70 883 22 23

Elinor Kennerö Tonner, Rektor Källbrinksskolan Huddinge
08-53530606

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.