Firade livet i fjällen

Fjällmyste i andra änden av kommunen med mina grabbar i helgen! Björn och jag firade att vi varit tillsammans i 15 år. Vi ”blev som ihop” den 1 april för 15 år sedan, hi hi! Kul som bara den och inget aprilskämt! Dante testade att med support från Björn, stå på slalomskidor för andra gången i sitt liv. Han såg ut att tycka att det var rätt kul. Själv roade jag mig att åka skidor på längden. Att jag skulle uppskatta skate på skare eller längs elljusspår var otänkbart, innan han med det stora B:et åkte in i mitt liv. Med rätt utrustning och pepp blev det oväntade möjligt. Min åkning är långt ifrån vacker och tekniken bedrövlig. men jag tar mig framåt och blir svettig, även om jag oftast upplever att skidorna går fortare än min åk-kapacitet.

Björn + Heidi = 15 år! Hurra!

Elbilen står och laddar i vanliga två hål i väggen. Ingen ”snabbladd” direkt, men ska man övernatta är det inga problem.

Väderstationen stod kvar som jag lämnade den och data hade registrerats – nu ska jag bara försöka förstå vad det är jag läser. Den sitter nog aningen för lågt för att mäta vindförhållanden. Min utgångsplan är att se om det finns förutsättningar för ett minivindkraftverk. Fortsättning följer..

En måltid per vecka blir lätt köttsoppa. Vi kokade närmare 60 liter i höstas, så det finns resurser! Och gott är det och extra kul eftersom Björn som sköt en av älgarna vars ben utgör basen. En älg som Dante och jag var med och hängde upp på traditionell älghässja.

Skidor och hjälm fyndade vi i Björns föräldrars garage. Yes, de har ett även i Fjällstugan, MEN det har aldrig stått (rymts) en bil där. Än..

Både Björn och Dante såg rätt glada ut! Själv roade jag mig med längdskidor medan de tränade på att hålla sig på benen i backen.

Garaget i fjällen. Roade mig med att fortsätta min påbörjade inventering. Det finns massor av mycket. Framförallt ved, men också både användbara och spännande saker. Som Pippilångstrumps koffert! En typ av kaotisk skattkammare om du frågar mig. Ska finnas en ytterdörr som ev. skulle kunna vara användbar till mitt och Björns stugprojekt, men den kan jag än så länge bara ana, långt in. Struktur och organisationsbehovet pockar på som bara den, och jag funderar hur jag bäst ska lura med mig Björns far Arne och mor Margareta på även det här garageprojektet, med målsättningen att det ska gå att få in en bil våren 2017.

Vi eldade och njöt av brasmys. Det finns lätt ved för ett par års eldande kvar. Kanske generationers.. Det har Björns far säkerställt.

Dante var spelledare och som vanligt blev det snabbt mycket underliga specialregler. Trots att jag försökte hålla fast vid de regler, jag kom ihåg, från när vi senast spelade och hade läst spelreglerna. Vi hann lessna båda två innan evighetsspelet eller mer leken aldrig tog slut.

Hej, för den här gången!

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.