En vanlig dag som armbryterskan Heidi Andersson


Ryzzträning med armbrytargymnasiet.

Vanliga och självklara frågor som jag ofta får är; Vad gör du egentligen om dagarna? Vad jobbar du med? Jag driver eget företag sedan 16 år tillbaka, håller olika typer av föreläsningar, presentationer med fokus på både hållbarhet (se www.planetskötarna.se)  företagande och armbrytning, ger armbrytarinstruktioner i världsklass, arrangerar tävlingar och håller i utmaningar. Sen äger Björn och jag också en del skog och leker under barmarksperioden skogsbrukare. Vi planterar tallplant och röjer, men nu är det vinter och då kan en vanlig dag hemma i Storuman se ut så här:

Kliver upp strax innan kl 7. Morgonfilosoferar och planerar dagen en stund för mig själv, dricker kaffe och ”förfikar”. En stund efter kl 7 vaknar Dante. Vi morgonmyser, ser julkalendern, äter frukost (på riktigt) har klädrace och gör oss redo för att hoppa i lastcykeln och dra på Förskolan till 8.30. Jag drar vanligtvis direkt och tränar med antingen armbrytargymnasiet eller leker själv på gym.


Sen nöter jag på kontorsstolen. Svarar på mail (både mina egna och många av Björns), planerar kommande uppdrag, bokar resor, skriver avtal, utkast till pressmeddelanden eller liknande. Långa telefonmöten bokar jag om möjligt in när jag kör bil, sitter på buss eller tåg eftersom det är rationellt och tidseffektivt. Finns det lite tid över efter att jag ätit lunch och betat av det jag anser viktigast för dagen läser jag gärna något med fokus på hållbarhet, någon rapport, artiklar i tidningar och andra medier eller skriver ett blogginlägg. Är Björn hemma har vi ofta ett planeringsmöte, för att styra upp vad vi ska fokusera på när det gäller företagandet och vår målsättning att bli fossilfria till år 2025.


Har det beställts någonting i webbshopen paketerar och lämnar jag till lämpligt fraktombud, beroende på vad som ska levereras. På bilden är det ett armbrytarbord som ska till en skola söder om Gävle.

När klockan närmar sig 16 är det dags att avrunda dagen och hämta Dantemannen. Igår blev det skridskolek direkt efter föris på Isladan. Jag lånade Björns 46:or och gled lite koncentrerat försiktigt fram och tillbaka utan att bricka fötterna i skridskorna.


Vi lurade även med JonnaLapp till Dantes stora glädje!


En hel ishall för oss själva! #Glesbygdsfördelar #lyxigtvärre


Tryckte i oss middag och drog sen iväg till armbrytarlokalen. Boxning, brottning och armbrytning!


Har tydligt förklarat för min son att boxas gör man bara under ordnade former i lokalen. Hoppas att det gått in, annars blir det repris på förmaningarna. Strax efter kl 19 tackar vi för oss, drar hem, kvällsfikar, läser saga och kryper i säng. Dante somnar vid kl 20 om vi har flyt och jag läser DN, ser på nyheterna och försöker lösa ett par världsproblem med Björn innan jag somnar tungt.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.