Grönt är skönt

Gruppbild 3Hantverkare och företag på orten backade upp och visade att Storuman verkligen kan leverera när Arga Snickaren och Kanal 5 kom på besök. Totalresultatet blev fint, alla brunfula, giftiga plastlister är väck från de viktigaste utrymmena, lägenheten är ljusare och vackrare och vi blev inspirerade att fortsätta  fixandet. Och Anders fick i Storuman lära sig nya ord som; ”arbetselak”

Vi hade den Arge snickaren Anders med team på besök i januari, programmet kommer att sändas nu på onsdag den 6 april kl 20:00, kanal 5. Besöket resulterade i att Björn och jag fick ett nytt kontor,  en matplats anpassad för flera och Dante fick ett fint rum, utan en massa konstiga vuxengrejer som en bokhylla full med Ulf Lundellböcker. Besöket var givande och det fick mig också att inse att Björn och jag sover i värsta ekorekosängen från Grön Interiör, medan Dante sover på en 120cm resårmadrass med ben som även nyttjas som gästsäng. En resårmadrass från 2002 som säkert innehåller en massa skit som ohälsosamma flamskyddsmedel etc som man helst inte vill veta. Team Arga snickaren bäddade Dantes säng med fina sängkläder tillverkade i 100 % ekologisk GOTS-certifierad bomull och färgat med giftfria färger. Efter inspelningen kontaktade jag återigen Grön Interiör och Dante sover i natt på en bäddmadrass av ekobomull. Eller så blir det Björn som får inviga nya bäddmadrassen eftersom Dante sovit senaste veckorna med mig i dubbelsängen och Björn på Dantes rum. Precis som det var förr i tiden när Björn var livrädd för snorgärs och att bli väckt på natten och därmed inte vara utvilad och 100% redo för att träna. Senaste tiden har det varit omvända roller. Dante och jag är rädda för Björns snor och blir störda av tända läslampor mitt i natten.

SAMSUNG CSCDante provmyser sin nybäddade säng med bäddmadrass från Grön Interiör.27785997-origpic-deb52c

Här finns tips på hur man kan bygga upp en 100% ekorekosäng om du skulle vilja  göra det! Med tanke på att vi sover ungefär 26 år av vårt liv så kan det ju ha sina poänger att tänka på vad man sover.

Heidi & bjornSnickrar 6
Fixande på Höjdvägen i Storuman med fokus på hållbarhet! Det var inga problem att få Team Arga Snickaren att gå in för målsättningen att  så långt det är möjligt använda byggmaterial och inredningsdetaljer med lång livslängd som är  giftfria, resurssnåla, nedbrytbara och energieffektiva. En utmaning som togs på största allvar. Och vem vet, kanske har vi lyckats inspirerat tv-teamet att fortsättningsvis tänka mer på kvalité, hållbarhet och fossilfrihet inför kommande produktioner. Inspelningen hos oss var den sista för säsongen.

Tags: , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.