Arga snickare

Gruppbild 6Anders, jag och Björn. Foto: Kanal 5.

Jag har inte dött, bara packat ihop större delen av lägenheten i kartonger, inklusive dator och kamera. Allt för att vara redo för besök av kanal 5 och Anders, även kallad ”den arge snickaren” med uppdraget att ta sig an vår lägenhet med fokus på hållbarhet, att så långt det är möjligt använda byggmaterial och inredningsdetaljer med lång livslängd som är  giftfria, resurssnåla, nedbrytbara och energieffektiva. En utmaning som togs på största allvar. Vi ägnade 2,5 dagar åt att måla lister med linoljefärg innan teamet anlände. Väl investerad tid! Målarna var lyriska när de fick tapetsera handtryckt tapet och använda som de sa ”riktiga färger” som åldras med värdighet. Under tre dagar fylldes vårt hem med runt 20 pers som jobbade järnet medan Anders gick an precis som förväntat och skällde, skrattade och kramades och Björn och jag fick ”smurfa på” i vårt kök där jag drastiskt tryckt in en frys (A+++, högsta energiklass). Vilket inte såg riktigt klokt ut. Det fixade vi till, samt att vi fick uppdraget att ta bort ett av valven så Björn skulle slippa att slå huvudet (övriga valv fixade hantverkarna bort) och avslutningsvis byggde vi en bättre sopsortering. Det blev faktiskt helt ok och var positivt och utvecklande på ett sätt som jag inte kunnat föreställa mig. Hantverkare och företag på orten medverkade och visade att Storuman verkligen kan leverera! Totalresultatet blev fint, alla brunfula, giftiga plastlister är väck från de viktigaste utrymmena, lägenheten är ljusare och vackrare och vi är taggade att fortsätta  fixandet.  Och vem vet, kanske har vi lyckats inspirerat tv-teamet att fortsättningsvis tänka mer på kvalité, hållbarhet och fossilfrihet inför kommande produktioner. Inspelningen hos oss var den sista för säsongen.

Björn har dragit på föredragsturné och Dante och jag ägnar oss åt att ta hand om efterbörden, rensa ut saker, ordna en riktig kreativ bygg- och pysselhörna och städa bort byggdamm. Broder Frank hjälpt mig att bära in det gamla Ensamhetsskåpet från 1800-talet som jag har som mål att rusta upp innan midsommar. Eller helst innan Björn kommer hem, men det lär bli tight. Vårt nya rum (som tidigare var kontor) är som gjort för det blå skåpet. Jag tror faktiskt att det var inredarnas plan. De frågade efter skåpet under inspelningen, men Frank och jag bar bort skåpet från lägenheten (eller radhus som arga-snickare-teamet ansåg att vi bor i)  inför deras ankomst, för att det bara kändes i vägen. Men nu ska det få återuppstå!

SAMSUNG CSC
Blå skåpet ligger ”oppner” och redo att fixas. Baksidan hade delvis frätt sönder av någonting och var bara att kassera.

SAMSUNG CSC
Så här ser det numer ut där vi tidigare hade vårt ”kontorslandskap”. Nu har vi fått mer av ett mysigt, hemtrevligt hem och mindre kontor.

SAMSUNG CSCNytt kontor!

SAMSUNG CSC
Så här somnade Dante i förrgår efter att ha testat åka skridskor i Storumans ishall för första gången i sitt liv. Utrustningen fick vi hyra för 500kr under en säsong och när den lämnas tillbaka får vi igen 300kr!

SAMSUNG CSCOch så här somnade han igår. Han tog på sig rustningen direkt han kom hem från föris, la sig på sängen och small av. Dante har uppmärksammat både mig och Björn vid ett flertal tillfällen om att;  ”vet du målvakter har ännu mera utrustning”. Den Arge Snickaren Anders roar sig som hockeymålvakt så fort han får chans och jag tror att vi nämnde det vi något tillfälle, så inspiration kan ju komma därifrån. Att åka skridskor var inte det häftiga, utan helt klart att rusta sig. Som en riddare, robot eller någon typ av superhjältedräkt.

 

 

 

Tags: , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.