Veckosammanfattning – idrottsgala – Ensamheten


Länk till fler klipp och info inför SM i Vilhelmina i april.

Björn och jag drog till idrottsgalan förra måndagen. Länge sedan. Nu drar Dante och jag strax mot Umeå för att plocka upp Björn som kommer hem efter expertkommenterandet. Passar på att dejta mina Klimatambassadörkollegor; PlusSverker och Thomas Olofsson och att träna med Umeåbrytarna. Är väldigt försiktig med min högerarm, men blev överraskad på idrottsgalan. Givetvis är det en av sportens största tjusningar att den är lättillgänglig, men jag hade hellre sett att armbrytning fick uppmärksamhet som sport på galan istället för bara spex och lek.

10949972_896131437084937_432925696_nTrevligheter! Björn och jag på idrottsgalan. Frågade Björn försiktigt på morgonen dagen efter om han ville gå på idrottsgalan nästa år igen och fick då ett bestämt ”nej, aldrig mer” till svar.

10949700_896127507085330_825236764_n
Titta Heidi, det är ju du, sa Dante när han bläddrade igenom posten. Han säger sällan mamma. Mest Heidi, Heidi, Heidi, Heeeeeeeeidi.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSCHe he, att träna sminkad hör inte till vanligheterna! Men det är roligt att bli ompysslad och fixad. 

SAMSUNG CSCMor och far har kapat stolpen i köket (det klämde och farsan fick hämta ytterligare en motorsåg, skulle verkligen önskat att jag fått bild och filmdokumentera händelsen) och slängt ut stora delar av köksbänken för att frigöra utrymme. Nu sitter de bara och väntar på att övervåningen ska börja ”bångna” ner.

SAMSUNG CSCSka försöka få till bra före och efterbilder i februari. Då kommer världens skönaste Sara May Kahl (ekohussnickare i världsklass) på besök och vi ska lura ordentligt på åtgärder och ev. måla en list eller göra något annan drastiskt. Pappa Kent och broder Frank är i Norge då, så det är bara att passa på!

SAMSUNG CSC
Dantemannen utanför morsfarsans i Ensamheten.

SAMSUNG CSC
En rejäl laddning med dunkar av Aspen står på bronredo att tankas i motorsågar och röjsågar.

SAMSUNG CSC
– Heidi, finns det små sparkar? Ja, det gör det. Vi får fråga Farmor Elsa om hon vet var de finns, om de finns kvar.

SAMSUNG CSC ”Jag är lite bullhungrig”, säger Dante och tittar med hundögon på Farmor Elsa som genast flyger upp ur gungstolen och börjar bulla upp.

SAMSUNG CSC
– Mmm. gott!

SAMSUNG CSC
Vadå fikakung? Jag har ju bara ätit 3 bullar, 4 kakor och druckit tre glas svartvinbärssaft..

SAMSUNG CSC
– Kan jag få en till?

SAMSUNG CSC
Traktorjakt! – Skynda mamma, den försvinner!

SAMSUNG CSC
Jag har en son besatt av traktorer. Vi kom ikapp traktorn som kördes av farbror Lars (min farbror) efter Dantes livs längsta och snabbaste promenad. Dante går ogärna. Han åker helst vagn, pulka, bob, eller bärstol. – Mamma, du är stark och orkar bära/dra mig. Men handlar det om att komma ikapp en traktor med vagn som ska lasta virke med grip, har ungen uppenbarligen hur mycket energi som helst. Att studera traktorer hör till ett av Dantes absolut största intressen och har så gjort de senaste 2 åren av hans 3,5åriga liv.

SAMSUNG CSC
Dante studerar noggrant hur tråden ska träs i symaskinen när hans byxor ska lagas.

2015-01-25 flyttensamhetenMormor Jeanette och Dante bakar chokladbollar i Ensamheten.

10949806_896133273751420_516874870_n
Våra eviga diskussioner med mor- och farföräldrar handlar om ”tryckandet” av socker i Dante. Spelar ingen roll att två av dem är tandläkare. Ibland när någon frågar vad Dante ska bli när han blir stor har han svarat, ”en tjock gubbe som kör traktor”.

SAMSUNG CSC
Dante i lådan! Blev lite improviserat inomhuspyssel, när vi båda tvingades till vilodag pga av snorkänningar. Projekt upprustning av leksakslådan hann vi inte långt med.  Före och efterbilder kommer innan Dante tar studenten.

10942429_896127583751989_12940738_nTuffa dagar. Jaga traktor, baka, skotta snö, sparka, fikafrosseri, bära möbler, sy, bygga lego och socialisera..

Tags: , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.