Krisberedskap i Storuman, lördag 28 augusti #smartbygd

Preppar och förbereder inför morgondagens event här i Storuman#smartbygd Den ena delen av eventet – Vården kan komma – pågår redan för fullt idag på Storumans Flygfält!

#smartbygd är ett kostnadsfritt utomhusevent öppet för alla! Lyckas du pricka in tillräckligt många rätt på frågepromenaden (7 frågor) som går runt samhället på de olika stationerna (se kartan), har du chans att vinna överlevnadskit (värde 1 000kr) med mera!

Jag kommer tillsammans med SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) Hemvärnet och Folkhögskolans prepperutbildning vara på plats utanför Folkhögskolan kl 9.30-16.30. Det kommer bland annat att pratas hemberedskap, skogen som skafferi, framtidens drönare kommer visas upp (min 10-årige son Dante är nog mest taggad för just det) och inte minst arrangeras tävlingsmoment som både innehåller överlevnadsstrategi, eld och spänning! Jag brinner själv för att bygga hållbara, motståndskraftiga (resilienta) samhällen och krisberedskap – den här dagen blir en dag med fokus på just det #smartbygd

VÄLKOMNA!

Här kan du se fler av hemberedskapsfilmerna som tagits fram med mig som ambassadör för MSB.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.