Luktsinnet tillbaka #covid19

Det här är en ÄLGTVÅL! Tillverkad av fett från en älg. Kvinnan som tillverkat tvålen i Storuman hade stoppat den i vår brevlåda som tack för vårt hållbarhetsengagemang! Så fint! ”Den luktar gott”, sa Dante. Vad den luktade kunde jag inte känna, för Coronan tog mitt luktsinne. Nu börjar det återhämta sig. Och även jag kan känna att den doftar, tror det är av lavendel. I vår familj är det än så länge bara jag som testats positivt för Covid-19. Björn är testad 4 gånger (!) och Dante en gång, negativt provsvar på samtliga tester. Ingen Corona hos grabbarna. Möjligtvis Kurt Spurt (vår kattpojke), han nös ett par gånger och verkade väldigt trött (”ovanligt som bara den hos katter”) Han har inte fått göra något Coronatest.

Jag har gett upp med att försöka greppa och förstå hur det här fungerar. Det mest logiska borde vara att jag bara utsatts för lite virus och därmed inte blev så sjuk och uppenbarligen inte heller speciellt smittsam. Jag fick antydan till feber, ont i huvudet någon dag och lite ledvärk, visst jag var trött, men ingen hosta. Blev i och för sig av med luktsinnet och tät i ena näsborren, men det blev väldigt lindrigt och efter en vecka var jag enligt smittskyddet friskförklarad. Nu har jag förhoppningsvis ett par antikroppar någon vecka framöver. Det vore gött.

En liten Dantenisse i torpet i Lerberg. Vi är inställda på ett julfirande i Ensamhet. I Ensamheten blir vi tyvärr snabbt för många enligt senaste riktlinjerna med max 8 pers.

All armbrytarträning är inställd. Roar mig på egen hand istället och har senaste veckorna ägnat mig åt att köra rehabövningar för min slitna högeraxel 3 gånger/dag. Det har gett resultat! Bara att fortsätta, typ till döden skiljer oss åt.

Mitt föräldrahem i Ensamheten i slutet på oktober..

Fint med snön och solen. En vacker kombo.

Snön regnade bort och vi har mest haft plusgrader senaste dagarna, men någon morgon då och då är det minus och frost. Det är fint! #Lerberg #elbil

På fredag håller jag digital Covid-19-säker-presentation om vår målsättning #fossilfri2025

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.