Plötsligt var den bara här..

Ja, plötsligt var den bara här – HÖSTEN! Sprakande, frisk och helt underbar! Bilden har jag tagit på mig själv framför ekohuset, en livsdröm!

När tillfälle ges så drar jag dit. Njuter och tänker att hit ska jag lura med Björn på livstid när Dante flyttar hemifrån. Jag var på plats för en dryg vecka sedan och spelade in filmsnuttar för kommande uppdrag och fotograferades för reportage om ekohuset. Passade på att spika en innervägg i carporten tillsammans med Björn. med ohyvlad panel från egen skog, sågad på sågverket i Ensamheten (drivs med HVO100) #livskvalité

Foto: Dante Andersson Ferry. Här under taket ska destinationsladdaren till elbilen få flytta in. Kommer bli grymt bra i vinter!

Växthuset har gett oss mängder med grönsaker, tror det är nytt rekord! Paprika, tomater, physalis och gurkor #rikedom Det levererar fortfarande – plockade nyligen in en hink med gurkor, fast jag trodde sista gurkplantan tackat för sig. Krispig gurka på polarbrödskakor – Mmmm.. så gott! Polarbröd = mitt absoluta favoritbrödföretag som har som mål att uppnå full hållbarhet år 2022, men just nu har fullt upp med att återuppbygga bageriet som brann ned för ett par veckor sedan i Älvsbyn.

Höst = jakt och samlande av skogens rikedomar.

Med finaste Moniz. Vi ses snart igen och då ska det tillverkas korv av älg- och vildsvinsfärs!

Björn har städat Sverige medan Dante, Kurt Spurt (kattpojken) och jag hållit ställningarna hemmavid. I morgon lördag är det Storumans tur. Då städar armbrytarklubben, Storuman Armsport med Björn som lagkapten.

– Det här är det roligaste jag gjort! Ha ha, att handdiska med bastuvarmt diskvatten (vattnet värms i behållare/vattentank med tappkran som sitter på rökröret i bastun) är tydligen en höjdare.

Den stora gårdsbjörken fick nu i början på september tacka för lång och trogen tjänst.

Timber!

Det gäller att passa på medan det än är krut i farsgubben. #EnsamhetenHugg&Bryt

Aningen tomt, men luftigt och utsikten blev än bättre. Vi slipper dessutom oroa oss för att höststormarna ska riskera ta den och så fick vi ju utrymme för en skateboardpark.

Jaktkojan i Lerberg har fått finaste Basecogolvet #septemberfix.

Det här är så roligt, så roligt! #golvläggning

Mitt lilla brorsbarn Levi har hängde med mig ett par dagar när älgjakten drog igång för mor och far (superbarnvakterna nr 1) hans mor Kaisa Pantzar pluggade och broder Frank jobbade på annat ort. Han verkade gilla lastcykeln lika mycket som jag, hurra!

Vi passade på att fika med farmor Elsa varje dag. #vardagslyx

Mata och gulla med bagglammen stod också på dagsschemat.

Att hjälpa till att sköta växthuset var en klar favorit. Han fyller snart 2 år och är sedan i somras helt blöjfri. Hur coolt är inte det! Kräver enormt tålamod och engagemang av föräldrarna om det ska lyckas #bragd

Igår var jag på plats på Gotland via länk från hemmakontoret #coronatider och i onsdags..

.. var jag på plats i Ödeshög på samma sätt #digitalamöten #digitalkonferens #webbinarium #fossilfri2025

 

 

Tags: , , , , , , , ,

2 svar till “Plötsligt var den bara här..”

 1. Bo Wennström 20 september, 2020 at 13:11 #

  Jag funderar på det här med plasten i mjölkförpackningar, krämer, soppor, grädde och ett antal varianter.
  Min idé är att vi hämtar i lösvikt och egna kärl – långsiktigt hållbarare.
  Pastöriserad mjölk är ju ohälsosam och cancer-samband man funnit i en studie från Harvard: thehealthconsciousness.com/harvard-study-pasteurized-milk-industrial-dairies-linked-cancer/
  Frågar mig varför detta gått under ”radarn”? Rekommenderar ”Fjärde reviderade upplagan av DEN METABOLA PANDEMIN DET STÖRSTA HOTET MOT EN HÅLLBAR FRAMTID” – Varför går den pandemin också under ”radarn”, jo den är en obehaglig sanning för makten/Globalisterna, tror jag.

 2. Bo Wennström 20 september, 2020 at 13:53 #

  Jag vill rätta mitt inlägg/kommentar, eftersom fb och andra menar att länken betraktas som spam/fake angående Harvard, jag har skrivit till författaren Lars Bern och frågat. Hur som helst är frågorna viktiga att fortsatt granskas.
  Ny text:
  Jag funderar på det här med plasten i mjölkförpackningar, krämer, soppor, grädde och ett antal varianter av plastbehållare för vätskor.
  Min idé är att vi hämtar i lösvikt och egna kärl, så närproducerat som möjligt – långsiktigt hållbarare. Frågar mig varför detta gått under ”radarn”?

  Pastöriserad mjölk verkar ju vara ohälsosam och cancer-samband man funnit i studier på sidan 191-193 i boken ”Fjärde reviderade upplagan av DEN METABOLA PANDEMIN DET STÖRSTA HOTET MOT EN HÅLLBAR FRAMTID” – Varför går den pandemin också under ”radarn”, jo den är en obehaglig sanning för makten/Globalisterna, livsmedelsindustrin/dödsmedelsindustrin ”tror jag”.
  Livsmedelsindustrin och även swe regering är nog bevakare av denna industris existens, som motverkar nödvändig Ruralisering och återtagandet av självförsörjningsförmågan på medborgarnivån.
  I väldigt många avseenden går ”business as usual” före människornas hälsa = miljön = naturen = moder jord.
  Vi vill ju alla allas goda bästa, jag/vi jobbar ju för gemensamhetsintressena.
  Kram Bo

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.