Elbilsresa & hemester

Syns bulan? Jag lyckades dra ett järnstag i pannan på mig själv för en dryg vecka sedan. Allt gick bra. Pannan är ju skyddad av pannpen, men jag har hållit hyfsat låg profil för att det brukar ordineras vid kraftigt slag mot huvudet. Har bara tränat försiktigt. Idag gick det glädjande nog fint att få på huggarhjälmen och fortsätta med röjandet tillsammans med Björn. I torsdags gick Björn med huggarhjälm på en hel dag i samband med att vi byggde ett ”utomhuskök”, se bild längre ner för slutresultat. Hörselkåporna på hjälmen fyllde sin funktion i ca 10 min, övrig tid satt den bara på hans huvud, men jag är den sista som ska håna hjälmar. Borde kanske ta på mig den direkt jag vaknar. Fälla ner visiret och göra mig redo att möta dagen #krisberedskap

Tillbakablick: tillsammans med mor och far drog Dante och jag till Glumslöv (Skåneland) ett par dagar med elbilen (Tesla model S) i slutet på juli. Myste med broder Torbjörn med familj och njöt av hav och öppna landskap. 

Vi har det fint här i Storuman. Inte så varmt i vattnet, men det bryr sig inte ungarna om – de badar oavsett. I förra veckan fick vi besök av Dantes kusiner Tim och Linnea. Senast de var här var de så små att de inte kommer ihåg att de varit här. Så uppskattat!

Mina fina.

Fiskelycka! Abborre och harr. Björn kockade. Godare än godast!

I helgen fortsatte vi på temat socialiserande och fiske. Moniz med sonen Harry hälsade på.

Maskletande i potatislandet. #lerberg

Vi ville så gärna att Harry skulle få en harr, men det får vi jobba vidare på. Nästa gång!

Medan vuxna kastar och försöker få napp, badar barnen. Alltså, vi fyndade en av våra flottar från en lekdag för drygt 10 år sedan i Ensamheten. Vilken lycka! Jag drömde om en flotte som liten. Lyckades aldrig få till något vettigt som flöt. Dante har tappert försökt bygga flotte av gamla aspendunkar. Den flyter hyfsat, men är inte i närheten av den här. Och det finns TVÅ!

Morsfarsans båt med elmotor som laddas med solcell. Det borde jag tagit bild på!

Moniz fångade mig på bild. Och en harr.

Lokalproducerad hjortronöl.

Kväll i Lerbergsviken. Dante: Heidi, var är mina badkläder? Jag: badkläder? Dante: Hmm.. de blev nog kvar på andra sidan, men det går bra ändå. Av med kläderna och plask i vattnet. Skakade av sig som en hund, tappade ena strumpan i vattnet, men när jag senare frågade om jag skulle hänga upp den i stugan vid kaminen meddelande han glatt att den redan torkat på foten.

Matlagning. Älgfärsburgare, abborre och harr står på menyn. Födelsedagsmiddag för Moniz som är ganska exakt en vecka yngre än Björn (42år). Björn inviger vårt skeva ”utomhuskök” (består av en gammal diskbänk, itusågade lastpallar och restvirke) som vi skruvade ihop tidigare i veckan, men det är stabilt och rätt höjd för Björn med sina 195 cm.

Lerbergsmys!

Redo för start. Storuman Gravel. Cykeltävling med start och mål i Ensamheten som hade världspremiär igår (söndagen den 9 aug 2020).

En cykeltävling för alla. 30km, 50km eller 70km, bara att välja!

Dante valde 30km och..

Björn hängde med som supporter och ”vätskekontroller”.

Dante tog sig i mål!

Tids nog lär nog Harry få en harr. Kom snart tillbaka.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.