Flyttlass, palt, ullig bejbis och en massa annat..

Coronadräkt! Med munskydd och plasthandskar på, supportar jag farmor Elsa 88 år i Ensamheten som en liten hustomte.

Alla jobb fram till augusti ställdes in pga Coronan, men så öppnade sig plötsligt den digitala världen en aning för mig. Förra veckan agerade jag moderator via Skype och nu i morgon ska jag hålla presentation om ”fossilfri2025 (www.planetskötarna.se) via Zoom för studenter vid Örebro Universitet. Spännande! Nya erfarenheter!

Broder Frank och hans sambo Kaisa och 1,5-årige son Levi flyttade till Storuman i slutet på mars. Tjohhoo!

De är båda arbetetsivriga och tillräckligt positiva till mina projektidéer för att göra mig glad. Praktiskt och kul! Vi har både kokat palt och köttsoppa i min STORA vedeldade kokgryta.

Palttillverkning i Ensamheten.

Farmor Elsa agerade mentor; ”lite mer mjöl..”

Äta ute ville inte farmor, men hon fick med sig ett par paltar som hon tyckte smakade helt ok. Bra betyg! Dante var lyrisk och åt palt till frukost, lunch och middag i några dagar och efter en helg i Västansjö med Dantes kompisar var paltförrådet tömt. Bara att koka mer vid tillfälle, för potatis har vi i mängder.

Visst är han bedårande. Lilla lammungen Sven (som Dante döpt honom till) – Ensamhetens flasklamm. Jag har beställt solcellsdrivet elstängsel till Lerberg. Bara snön drar sig tillbaka lite mer så ska vi se till att få upp det och sen är tanken att Sven, systern Svea och deras ”tokmamma” (som inte vill ha honom..) ska få hänga i Lerberg över sommaren.

Lerberg, igår söndagen den 10 maj.

Också Lerberg söndags. Orrarna spelade i nysnön runt torpet! Vackert.

Den nytillkomna snön tinar snabbt bort, men än har vi rejäla snöhögar och plogkanter. Kaisa, Levi och Frank i Ensamheten i fredags.

Planen är att gurkor och tomater ska få flytta ut i växthuset i veckan, men det lär behövas lite extra värme, eftersom det oftast är nån minusgrad nattetid.

Valborg i Ensamheten. Plogkanterna är hyfsat kompakta, men vårljuset är här! Alltså att det inte blir mörkt på kvällarna. Vårvinter. #storumanforever

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.