TACK 2019 – välkommen 2020!

Nytt år! Dags att göra en återblick och sammanfatta det minnesvärda för familjen Andersson/Ferry.

Så här såg jag ut stora delar av 2019 iförd pannlampa och hörselkåpor redo att fixa med ekohuset!

 

 

 

 

Ekohuset blev färdigt – HURRA!

Björn sparade ut bastuskägg och vi blev som tur var klara med även den och skägget åkte av. Puhuu!

Framtagningen av framtidens lastbil var ett av årets mer oväntade utmaningar med fokus på hållbarhet! Och fler projekt med fokus på framtidens transporter kommer det att bli under 2020.

Ett par armbrytarinstruktioner blev det, men nästan alltid i samband med presentationsuppdrag med fokus på omställning och fossilfrihet.

Mamma, pappa och mina bröder och jag med var sin unge. Alla livskraftiga! #tacksamhet

Gällande skogsbrukandet blev det minimalt med plantering, men desto mer röjning! Vi testade plantera med specialrör som gödslade tallplantorna direkt i själva planteringsögonblicket.

Sweden Rock för TREDJE ÅRET och vinnaren i armbrytningens superkamp som går iut på att vinna så många matcher som möjligt på raken vanns återigen av OLLE ANDERSSON, Vimmerby #respekt Hans mäktigaste rekord under åren är 76 vunna matcher på raken! Mannen med solbrillorna heter Kalle Lane och hans greppstyrka är det få som kommer i närheten av – han knep titeln som Rolling Thundermästare (lyfte 87,5 kg + en liten talkbit..) Misstänker att Johan Espenkrona som lyfte samma vikt bara timmarna innan, men utan extra talkbit lär vara sugen på revansch.

Västhus och solcellsanläggningen skötte sig fint. Båda levererade! Första året som vi faktiskt fick bra med tomater, men även paprika, gurka, chili och fantastisk potatis. Bara att fortsätta utveckla ”odlingsskillsen”

Kurt Spurt, vår kattpojke försvann i fem dagar och kom fantastiskt nog tillbaka. Vi hann ställa in oss på att aldrig mer få gosa in sig i hans lena päls, men som sagt han kom tillbaka. Tillbaka till oss #kärlek

High-five! Kurt och Dante.

Motorsågsskulptering med Lotta i Säffle.

Farmor Elsa fick hjälp av Dante att dekorera 87-års tårtan.

Länk till programmet; Vem kan slå Anja och Foppa.


Juniorbord lämpliga för barn under 10 år finns återigen i webbshoppen, tillverkade lokalt av icke jungfrulig råvara och massiv träskiva av norrländsk fura. På Knatteträningarna som jag är stolt ledare för har vi fyllt upp med ett gäng bord.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Wohooo! Min första surdegslimpa som både jäste ok och smakar gott ???????? . . #surdeg #surdegsbröd #nöjdareännöjdast #WeAreFairphone

Ett inlägg delat av Heidi Andersson (@heidiarmstark)

Dante blev tillräckligt stor för att kunna hantera en cykel som det gick att hitta dubbdäck till. Cykel till skolan varje dag = milstolpe! Coolare än coolast och varm blir man dessutom i slalomhjälm.

Att bli sminkad av Fia och Nicke till Halloween som även fixat snögubben och annat i 2019 års julkalender är svårslaget!

Äntligen! Vi lyckades samla älgblod och göra blodkorv till jul av egna råvaror – saknas nu bara att ta reda på älgtarmar (fjälster) Kanske ett av 2020 års utmaningar?!

Alla bilder och filmer har åstadkommits med hjälp av Fairphone 3 – en mobil som jag starkt kan rekommendera. Den är fri från konfliktmetaller (dvs finns ingen kobolt i denna som barnarbetats fram) och typ alla delar är utbytbara. Här hittar du mer info om du är nyfiken! 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.