Vinterförberedelser och kommande uppdrag på Elmässan och VIND2019

Förra helgen drog vi en snabbis till ekohuset i Västansjö (andra änden av Storuman) och städade undan det sista inför vintern, la ut de sista skifferstenarna och baxade in det gedigna trappsteget (som vi fyndade bakom huset)

Jag vet – laddaren till elbilen är tokigt placerad med tanke på snöraset och är bara tillfälligt placerad där. Den kommer flyttas till ett säkrare ställe så snart vi fått till en bättre bilplats (det är ett kommande projekt)

Det blev i sin enkelhet rätt ok tycker vi i trärastret. #minerva #offerdalsskiffer #diplomat #altandörr

När vi förberett ekohuset för vintern skyndade vi oss hem för att fira brorsbarnet Levis ettårsdag i Ensamheten. #stoltfaster

När han vaknade till fick han öppna presenterna. Dante och jag hade repat (målat och bytt startsnöre) i Dantes trämotorsåg som i begynnelsen var broder Franks såg. Nu får Levi ta hand om den!

Björn och jag har också lekt med sågar – i veckan har vi hunnit med både röjning med vanliga bränsledrivna sågar (Aspen i tanken) och testat på Husqvarnas nya eldrivna röjsåg med klinga.

Så här ser den ut – eldrivna röjsågen med klinga!

Den här bilden bara måste vara med! Så här ser Dante ut, typ varje morgon. Insvept i en leopardmönstrad mysfilt inmundigar han frukosten.

Yes – äntligen tog jag mig ut i skogen med bössan på ryggen! En liten järpe blev bytet.

Kontoret har nötts och jag håller sakta och aningen skakigt på att lära mig FortNox (bokföring) direkt sammankopplat med Handelsbanken, men ett par månader till så ska vi se! Jag är peppad och det brukar resultera i att jag kan lära mig.

Till veckan drar jag på turné, först tillsammans med Björn och sen på egen hand. Jag delar med mig av resan via Instagram, men här får ni uppdragen presenterade – blir även ett par studiebesök och möten med fokus på hållbarhet. hem kommer jag sen lämpligt till novemberlovet (v44) Så Knatteträningen (armbrytarlek för lågstadieelver) får sig en 3 veckors paus. Efter lovet den 7 november drar vi igång igen!

Björn och jag är på plats på Elmässan kl 16 den 16 oktober – KISTAMÄSSAN. 

Söndagen den 20 oktober är det hållbarhetsdagen i Hindås som gäller!


Den 24 oktober är jag på plats och håller presentation samt ger världsmästarinstruktioner i armbrytning (konkret handlingskraft) i Stockholm på VIND 2019 – Münchenbryggeriet. 

Tags: , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.