Sprakande september


Snart, mycket snart är det dags att sätta på vinterdäcken på både bilar och cyklar!

Här kommer en typ av rubrik och bildrapport av det som händer och sker kring oss och du är välkommen att hänga med.

Kusin HulkFia med familj har varit hemma i Ensamheten/Storuman i en dryg vecka, vilket har firats med ett par timmars träning, Lerbergsmys och potatisgrävning med paltfrossa!

Paltkokning. Nästa gång tar jag fram min 60 liters vedeldade kokgryta. Det har jag säkert sagt tidigare, men nu är det bestämt.

Äntligen har jag den i min egna hand, en smart telefon som jag VARMT kan rekommendera – FAIRPHONE 3!

Ättiksspriten tog slut på matvaruaffärerna i Storuman. Många som lägger in grönsaker och kanske gör som vi tvättar sura röjarkläder (ättika och bikarbonat är bästa lösningen på sura och illaluktande kläder, funkar även mot mögellukt). För min del tog även glasburkarna slut, men paprika och tomater finns det kvar av. Nu tuggar vi allt vad vi orkar och resten fryser vi in.

Gröna syltade tomater är just nu en favorit, men jag har lovat mig själv att äta lämpligt mycket så det inte blir repris på grön tomatsoppa (som jag föråt mig på första året vi hade växthus)

Röjning i strålande sol! Det gäller att välja dagar med omsorg, he he. Björn som torkar svetten ut pannan mitt i vår tankstation mitt ute på hygget #aspen #matsäcken

Tar vi inte hand om grönsaker eller bär (länk till twitterfilm på Björn som rationellt tar hand om lingon) så är det köttomhändertagande som gäller (i första hand älg)

Vi har till och med (ÄNTLIGEN) lyckats ta reda på lite älgblod till vår traditionsenliga julkorv. Planen är att blanda det med fårblod och fårfeta.

Kurt och Dante hjälper till att gräva upp potatisen i Lerberg som återigen blev superfin! I år fick vi sättpotatis i de mest fantastiska färger i present från Larsviken

Spännande möten (senast i fredags om möjligheterna för Vätgasstation i Storuman) i sann StorumanForeverAnda har varvats med hemmafix och presentationsuppdrag. Precis den där balansen som är som bäst. Om du frågar mig.

Reportaget i Kloka Hem har hunnit komma ut! #ekohuset #livsdrömmen

Ett av reportagen från Lastbilsträffen i Ramselen, kort och koncist #elbil #kalltklimat Till helgen blir det ekohusbesök och vinterfix och Ensamhetsmys, men först ska vi röja och testa en ny elsåg, tjohoooo!

Tags: , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.