MAJ i bilder

Ett par tågresor – Lidköping, Ånge, Göteborg och Stockholm med föreläsnings- armbrytar- och filmuppdrag har maj bjudit på. Idag uppdateras förresten www.klimatsmartsemester.se. med fler valmöjligheter, ännu bättre beräkningsunderlag och tydligare navigering!

Solsken och favoritsysselsättningar som skogsbrukande, Lerbergsmys, Ensamhetsfix och socialiserande.

 

 

De flesta av månadens uppdrag har jag stort nog gjort tillsammans med ingen mindre än.. finaste Björn Ferry, min man. Foto: Jonathan Wilhelmsson, inspelning i Göteborg, om framtidens transporter.

Armbrytartävlingen i Ånge arrangerades av farsan, Björn och mig på MittSverigeMässan.

Många som testade på bland annat Matte (Mats Carlsson) från Bygglov som har ett förflutet som armbrytare. Innan byggandet tog över. För mig är det omvänd ordning, he he..

Min fina stora vedeldade kokgryta har fått jobba – 50 liter prima älgsoppa har vi med gemensamma krafter kokat ihop i Ensamheten.

Dante gillar att skära och hacka! Perfekt när det behövs mängder! Han kroknade dock efter en stund..

Imma på glasögonen! Pappa Kent i sin lagade skinnjacka #repamera

Här räknas det! Som sagt ca 50 liter snabbmat blev det. #vardagslyx

Att passa på att hälsa på när man liks har vägarna förbi är bästa kombon om du frågar mig! I det här fallet blev det dock oförutsedd väntan i Sundsvall som resulterade i att jag hoppade på tåg mot Nordmaling och fick en bonusövernattning och bejbismys med Levi (broder Frank och hans Kaisas son)

Större delen av maj har världens bästa Farmor Elsa pysslat om våra plantor.

Utan Elsas support hade vi knappast haft något att stoppa i växthuset. – Äsch, det är väl ingen sak att slänga på en skvätt vatten då och då. 

Nu är vi på G! Tomater, paprika och gurka #grohus

Även röjsäsongen är igång.

Min röjarkompis! #dreamteam

Dante har sålt sina Paradisträd och är mer än nöjd!

Fixardagar i Ensamheten!

Grabbarna Grus (mina kusiner Daniel och Elias, utan huvud på bilden) och farsan står på taket! Själv höll jag mig krampaktigt i skopans kanter, eller kröp över taket, när spånrören som snön sabbat skulle sättas på plats igen.

Samarbete när det är som bäst! #ensamhetara

Lerberg och torpet (vår skogsfastighet i närheten av Ensamheten) har tinat fram och vi har passat på att sova en helg där.

Lerberg!

Världens mysigaste, tycker både KurtSpurt och vi!

Här ska det bli en bastu. Kommande Lerbergsprojekt!

Ett annat av årets projekt (jag har sagt att projekt är ett favoritord och det stämmer) var att hitta löparskor med stark hållbarhetsprofil och det har vi lyckats med! #icebug

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.