Ekohusbygge, ekohusbygge, EKOHUSBYGG..

  

Jag ÄLSKAR vårt ekohusprojekt och jag har typ levt det sedan juli. Vill du följa projektet i detalj så är det bara att klicka in på www.planetskötarna.se. Inser att jag egentligen bara gjort små uppehåll för presentationsuppdrag, armbrytarinstruktioner och familjemys och sen har jag fortsatt. Undrar hur det kommer att kännas när det är färdigt. Tomt? Björn är aningen orolig att jag inte ska ha något att göra uppe i Västansjö när projektet är färdigt, men det är inte jag. Då ska vi åka skidor, umgås, jaga, träna, plocka svamp och underhålla det vi byggt. För så är det. Allt här i livet kräver kärlek och underhåll om det ska hålla över tid.

Dante gillar gult!

Paus i bygget för pimpling!

Lurade hit Moniz (DetVildaLivetiNorr)i slutet på februari för att både socialisera och göra en första introduktion i bokföringsprogrammet FortNox. #workation

Det här är en symbolisk bild. Min mamma. Pimplandes på en is. Hon äkskar det. #meditation

Monas son Edde och Dante brukar inte behöva många minuter för att hitta varandra!

Som jag gnuggade innertaket i timmerstommen.

Men det tycker jag att det var värt.

Det har hänt massor senaste veckorna och jag har knappast hunnit ta in allt. Drar upp sent ikväll och gör mig redo för att ta emot elektriker och VVS:are nu till veckan och då ska jag verkligen passa på att ta in bygget och fortsätta mitt dokumenterande och mitt målande, har en del kvar; trappan, lister, räcken..

Björn fick avbryta sportlovsfirandet och dra iväg till Skidskytte-VM i Östersund och hann därmed inte prova vår nya trappa (en sk. lejdare) upp till sovloftet.

Däremot hann han åka bra många åk i slalombacken med Dante.

Innan vi lämnade fjällen var Dante bara tvungen att få visa mig allt han lärt sig. Stoppsvängar och baklängesåkning.. Jag är lättimponerad när det gäller nya skills med skidor.

Cooolaste badrumsdörren ever! Trädörr med spegel från GK Doors i Glommersträsk. 

Eller vad säger ni om ytterdörrarna från Diplomat. Helglasade för bästa ljusinsläpp. Först går man igenom en altandörr och sedan genom en till. Ska visa med film till veckan via Instagram så ni får se!

Igår passade vi på att plantera tomat, paprika, gurka och lite annat.

Samtidigt som vi kollade in både SkidskytteVM och SM i armbrytning.

Nu återstår att se om det kommer upp någonting. Det ansvaret överlämnar jag till Dante som bor hos Björns mor och far nu när jag drar bort. #plantochkattvakt

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.