Fjällstugebyggaren gör sig redo för Götebooorg

Tack vare support i världsklass av Vildmarksdata har jag åter kommandot över min egen hemsida. Har haft problem att logga in, men webbshopen verkar ha fungerat utan problem. Om ni undrat vad jag pysslat med senaste tiden så är svaret – förverkligar drömmar – bygger ett ekohus! Hela projektet kan följas via www.planetskötarna.se (min och Björns blogg)

När tillfälle ges, eller snarare när vi bestämmer oss att det är dags, drar vi till Torpet i Lerberg (tänker att det är mitt framtida sommarboende som Björn, Dante och Kurt givetvis är välkomna att haka på) eller till Fjällstugebygget i andra änden av kommunen – Västansjö (mitt framtida vinterboende) Riktiga pärlor.

Far och son. Skyttelektion i Lerbergs kvällssol.

Huggarhjälm med kåpor funkar bra när man med uppsikt av farsan som coolt nog är olympisk mästare i skidSKYTTE, testar att skjuta med salongsgevär (22 Long Rifle).

-Titta Björn (vår son tilltalar oss fortfarande vid förnamn och inte med mamma och pappa..) jag träffade!

Kurt smyger som vanligt runt och jagar möss. I natt vaknade jag av ett skumt ljud under sängen och frågade lugnt och försiktigt min man om jag fick tända lampan. Rör jag mig för häftigt, råkar vidröra honom när han somnat är risken nämligen stor att han går till direkt attack, redo att försvara sig, så jag har, he he, lärt mig att inte väcka en Björn som sover. Och mycket riktigt, under sängen besvarades mina föraningar, Kurtan hade lyckats dra in en ångande, nydödad mus som han nöjt låg och kalasade på. Virade snabbt in bytet i toalettpapper och hivade den i komposten.

Jaaaa! Paprikor och gurkor i massor! Fantastiskt goda. Jag propagerar stenhårt för att våra gurkor makar bäst skalad, håller övriga i min närhet inte med. Tänker att det måste vara en nordlig sort, eftersom skalet är tjockt som pansar, eller så behöver jag bara träna på att tugga trots mina överdimensionerade käkar.

Paprikor, nyskalad gurka och nybakt fillimpa (Björns) Bakad på utgången fil som blev helt superbt. #minimeramatsvinnet

Förra helgen fick jag besök av Björn och Dante. Kurtan stannar hemma tills ekohuset är färdigt, eftersom Björns ena bror som också vill kunna vistas i Björns mor och fars stuga (som vi bor i medan vi bygger) är allergisk mot pälsdjur. Dante ville bygga Titanic. Av lite byggspill som det finns gott om gick det snabbt att i team Dante och FiaxarHeidi få ihop ett fartyg. En dab på det och det var dags att sjösätta. Sagt och gjort – ner till Västansjön!

Viktigt att bogvisiret sitter så löst,  för det ska minsann lossna väldigt snart..

Nu ska vi bara invänta kollapsen! Jag vill lova att här är det höst och isvatten och ingenting annat. Tanken på bad tillhör en annan årstid (som verkar existera i Skåneland där broder Torbjörns Linn badade i veckan!) #långtkontrastriktland

20130914-203022.jpg

Dante 3 år och sen ett OS emellan och ungen är som alla föräldrar verkar säga – PLÖTSLIGT – 7 år! Men gillar fortfarande tigerdräkter köpta på Secondhand. Dräkten han har på sig som 3-åring fyndade han själv i Luleå. Den har jag paketerat ömt i en låda som han ska få på.. ja, sin 15-årsdag kanske blir bra! Den andra ”tigerdräkten” med huva med öron (!) fyndade han nyligen på www.secondhand.se 

Nu förbereder jag mig för att dra söderut – mot Göteborgs Universitet och hållbarhetsveckan ACT! Är du på plats i krokarna är du givetvis välkommen!

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.