Sommaren i Ensamheten, Lerberg och Västansjö

Juli har precis passerat och månaden har varvats med Lerbergsfix (torpupprustning), slåtter, och förberedelser inför STORA fjällstugebygget som planerats i första hand tillsammans med ekohusarkitekten Maria BlockStenbackens Trähus och Vallmovägens Byggnadsvård, men vi har även hunnit med bad, solcellsprojekt och socialiserade med nära och kära. Dante har blivit 7 år och Björn 40 taggar! Växthuset har blivit med RÖDA tomater och elbilen har fått dra tunga lass med innertak från Baseco (superföretag i grannkommunen Sorsele) och ett som annat upp till Västansjö och till Lerberg. Senare idag bär det upp med byggnadsställning. På måndag smäller det för byggstart för Fjällstugeprojektet!

Björn 40 år!

Kolla, det växer gurka, grön paprika och RÖDA tomater i växthuset (vårt superstarka från grohus.se)

Kusin HulkFia har varit på plats i Ensamheten sedan midsommar med en veckas avbrott för filminspelningsuppdrag (www.fixas.se), så en del tränande tillsammans har vi givetvis sett till att planera in.

Västansjö.

I Ensamheten växte det som tamt i sommar, men i fjällvärlden är det frodigt.

Traditionsenlig slåtter i Ensamheten. Nytt för i år är att traktorn går på biobaserat bränsle från Finland; HVO100.

SlåttarBjörn.

SvirvlarDante. (Husqvarnas eldrivna batterisåg)

Så gulligt liten, men ändå så stor. Hela 7 år.

Slåttarfika utanför farmors hus målat med rödockra linoljefärg från Gysinge Byggnadsvård (som ni märker gillar jag att ursprungsmärka mina inlägg, tänker att alltid intresserar det någon nyfiken)

Badpojkar.

Farsan, Dante och Björn.

Flossar-Dante!

Dante cykelentusiasten. Att dra med MiniBMX (inköpt i 7-årspresent via Blocket) hör till favoritsysselsättningarna bortsett från att leka med plattan..

KurtSpurt kollar in nyslagna lejden i Lerberg. Premiärslåtter i Lerberg för vår del! #kulturarv

Blev en rejäl laddning hö!

Lerbergsfix; golv och innertak samt isolering av golvet på vinden! Bara listning kvar nu, det som ofta tar väääääldigt lång tid att få till om det någonsin blir gjort, men det ska vi fixa vid tillfälle. Tids nog!

Många nätter har det blivit i år i torpet i Lerberg, alldeles i närheten av Ensamheten. Platsen som Ensamhetara härstammar i från #rötter

Snart tillbaka i Västansjö. Redan ikväll – underbart!

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.