Armbrytning, livet och våren

Mässdagarna i Ånge på MittSverigeMässan 2018 flöt på fint! Många ville prata Storuman Forever, moderater som vänsterpartister!  Och många ville testa sin armbrytarkapacitet.

Elbilen (Teslan) och räckvidden var under full kontroll – i år körde jag både till och från Ånge. I fjol körde farsan, och vi råkade ta en ”genväg över fjället” i ordentlig fart, från Krokom till Strömsund vilket gjorde att vi fick ladda på ett vanligt 3-fasuttag i Dorotea vilket tog sin tid.. lååång tid. Tacka vet jag superchargers (snabbladdare). Farsan påpekade dock flertalet gånger hur löjligt han tyckte det var att vi skulle köra så långsamt, dvs hålla hastighetsbegränsningarna, när bilen har sådan enorm kapacitet.

Farsans käksvulst ser ut att ha ”grovsat” på sig än mer i helgen – så i morgon bär det av till Umeå för att få den noggrant undersökt. Tycker han även borde kolla både mage och prostata när han liks är igång. Gamla gubbar ska besiktas, hälsar Jocke Smålänning som showade loss på MittSverigeMässan!

I morgon skickar jag en rejäl laddning tankekraft till pappa Kent samtidigt som jag gör mitt livs första skypeföreläsning på;

Energi- och klimatseminarium 2018 – På väg mot ett fossilfritt Dalarna.

På lördag är Björn och jag på plats i Stockholm på Klimatriksdagen.  Vi har som mål att äta middag med en partiledare och prata klimat, innan vi kryper i säng på nattåget och drar hem igen! Får se om vi lyckas med det.

Klubbmästerskap i armbrytning. Sexton av ”mina” drygt 30 knattar var med och tävlade. Stort!

Dante, drog kvällen till ära, på sig sin armbrytargymnasie-tischa.

Vänster. Inte helt lätt att veta vilken arm som skulle sträckas fram varje gång, men domarna instruerade fint.

Finalmatch nr 2 i Knatteklass 1. Oerhört lärorikt att tävla och lära sig att hantera både med och motgångar. Så som livet självt.

Majbrasa i Ensamheten.

Vårkänslor!

Välkommen våren!

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.