Laddade batterierna i fjällen

Dante har fått en kusin. Jag har blivit faster, och Björn får som gift med mig titulera sig farbror till en liten Vilgot. Broder Torbjörn och hans SkåneLinn står för föräldraskapet. Nu gäller det bara att tajma in ett skånebesök till så vi får snusa på det lilla livet. Helgen tillbringade vi Västansjö (tärnafjällen) och fixade med både garage, där vi lyckades klämma in Teslan (elbilen) och fortsatte rensandet av plattan. Idag träffade jag energi och klimat rådgivaren Marcel för att prata hållbart stugbyggande. Nästa år är planen att projektet ska dra igång. Ekohusarkitekten Maria Block ritar för fullt.

Sprakande brasa i Västansjö. #livskvalitet

Rykande het pölsa tillverkad av malt hemkört rån broder Franks älgar. Mmmm..

Morgon mys i fjällen. Legobyggnationer.

Fortsatte röjningsarbetet av timmerstommen och plattan.  Det som i framtiden ska bli en fantastisk fjällstuga byggd med fokus på hållbarhet.

Här lyckades vi röja plats så hela teslan fick plats. Blir perfekt i vinter. Snötätt och trefasuttag = bästa tänkbara!

Laddade batterier, både hos elbilen och människorna. #fjälluft

Tidig majbrasa och rogivande fjäll.

Ingen fjällstuga i år, men kanske nästa år.. om allt flyter på. Däremot blev Lerberg övernattningar att. #ettprojektitagetbrukardetheta

Hejdå fjällen! Ses snart igen!

Från Tärnaby direkt till nästa oas – Lerberg!

Torpet, som får sitt yttre ansiktslyft ett annat år. Nya fönsterfoder, hängrännor, stuprör, ny färg, kittade fönster och en massa annat – det ser jag framemot!

Dante med kompisen William sågar klabbar till räcket på kojan. Jag och William la takpapp på kojan medan Dante berättade roliga historier och frös.

Direkt solen tittar fram, kastar jag fram kameran och dokumenterar.

På söndag flyttar den svart kattungen Kurt hem till oss. Vi är taggade! Ska bara införskaffa en katt låda först! Övriga tillbehör har Dante fyndatpå loppis.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.