Mot Stockholm för Utstickarprisutdelning och vidare till Skåneland

Björn och jag röjde igår. Efter det gick han oupphörligen runt och sa, ”som vi röjde”. Med eftertryck. He he, vet inte riktigt hur det blir, men vi springer runt och det ser ofta helt ok ut. Frågan är om det är samma sak som att resultat är bra. Vi får se. Att försöka röja borde vara bättre än att inte röja alls.

Nu sitter jag på buss på väg till Umeå för möten. Ikväll hoppar jag på nattåget mot Stockholm, speakerinläsning på Svt för dokumentärfilmsserien som börjar sändas i april 2018 som vi spelade in i storuman nu i somnar/höst och prisutdelning av Polarbröds Utstickarpris väntar, sen drar jag vidare för armbrytarinstruktioner och träning på Kaisho i Helsingborg som är öppen för alla intresserade, välkomna!

Polarbröds Utstickarpris delas ut i morgon torsdag den 19 oktober. Leonardo DiCaprio, Tina-Marie Qwiberg, Mattias Klum, Josh Fox och Cape Farewell är de fem slutkandidaterna som har möjlighet att vinna 2017 års upplaga av Polarbröds hållbarhetspris Utstickarpriset. Priset som delades ut för första gången 2012 är en del i Polarbrödsgruppens arbete att driva förändring för att säkra en uthållig livsmedelsförsörjning.

Tillbakablick från helgens jaktmys i Lerberg. Dantemannen och Norrbottenspetsen Tarja som en liten vit prick.

Bössa på ryggen och koppel i handen. Stort.

Nja, efter en stunds promenerande (som aldrig varit någon favoritsysselsättning hos Dantemannen,  som hellre åker eller cyklar..) lockar björkklättring mer.

Att både titta nära och långt bort är tjusningen.

TrädKojan i Lerberg tar sig och ska visst få en ”farstu” också, eller soldäck.

Knatteträning på tisdagar kl 18.00 i armbrytarlokalen har vi testat på 3 gånger nu och flera av Dantes kompisar har hängt på. Jag sitter bredvid och lurar på brottarlekutbildning. Har luskat lite, men inte fått något napp på om det finns utbildningar att gå. Känner du till någon eller vet någon som vet så hojta till! Brottning och gymnastinspirerad träning borde vara klockrent för barn att få chans att pröva på. Lära känna sin kropp och samtidigt bygga upp och grunda för framtiden borde vara en god investering.

Med en presenning i bagageluckan och en knapptryckning så elbilen höjs upp (anpassas den för skogsbilvägar) går det fint att nyttja Teslan som röjarbil.

Grötlunch i skogen. Livskvalitet.

Fotograferingar och intervjuer med fokus på armbrytning, skog och cyklande.

Kissemisslek hos Armbrytargymnasietränaren Lisa Skoglund som bor granne med oss i Storuman. Planen är att den svarta hankattungen ska heta Kurt och flytta in hos oss i november. spännande! Tills dess ska vi bland annat läsa alla böcker vi lånat på biblioteket om katter (för även om både Björn och jag vuxit upp med katt, behöver kunskaperna uppdateras och Dante få en chans att förbereda sig teoretiskt och mentalt) och så ska vi Bygga ett klösträd av strandfynd som Dante släpat hem.

Tags: , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.