Lerbergsmys, stålbröllop och skogsbruk

Dante och jag har sovit i Lerberg en natt och laddat upp för att fortsätta renoverandet där det avslutades i fjol. Vi laddar lite till innan vi drar igång på riktigt och har roat oss med att röja runt lite i skogen och smyglansera ”miljönärsfonden” under tiden. Och nu ska leka lite tv-inspelning och sen så är det Lerbergsfix som gäller (enligt mina planer) Ska bara försöka lura med mig några bollplank (farsan och farbröderna) och medhjälpare när innertaket ska stabiliseras och sen Björn med sina 194cm när taket ska linoljesåpas. Stålbröllop (11år) firade vi med skogsutflykt och kusindejt med Ferryaner på midsommarafton.

Dante samlar lera i Lerberg till sitt brobygge.

Nja, inte helt säker på att det blir någon historisk potatisskörd i år..

Regnar det kan man ju alltid larva runt i sovsäcken inomhus..

.. eller bara njuta av att man har det bra #tacksamhet = lycka

Midsommarafton 2017. Stålbröllopet firades med skogsutflykt med fokus på att hitta Guckuskon som jag blev varse för ett par år sedan.

Guckusko.

När vi kramat träden färdigt drog vi vidare på kusindejt med Ferryanerna.

Kusiner som kollar in hällristningar. Liv, Theo och Dante.

Foto: Dante

I Norrfors finns hällristningar från tiden 3000-2000 f kr. Först såg vi ingenting, men sen när vi kom på vad det var vi skulle försöka se så såg vi både älgar, båtar och figurer.

Röjning! Jag har kört elsågen (med svärd och kedja) ett par timmar, men i väntan på att elsåg med klinga kommer, kör vi med Strandklinga och Aspen i tanken.

 

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.