Vinterved, kojmys och ”pappers h-veten”..

Yes, vårsolen strålar genom snöflingor och kontrastrikt aprilväder. Dante och jag har sovit i Lerberg för första gången i år och Björn och jag sitter sida vid sida, försöker knåpa ihop en gemensam presentation och parallellt göra bokföring (kallas även avföring i vår familj) för vårt skogsbrukande (skogsfastigheterna) med målsättningen att inte skrika, kasta saker och slåss. I morgon får vi förstärkning av Moniz som jobbat med Visma eEkonomi. Jag har ju som sagt målsättningen att vi ska lyckas digitalisera vårt företag under 2017.. Hur vi lyckas med det återstår att se. Just nu ligger det många digitala verifikat bort.

Lamm i Ensamheten!

Ett helt gäng har det blivit. Dante stack bara in huvudet i fårhuset, konstaterade att det luktade fårbajs och tyckte att projekt ”fixa vatten till alla får” plötsligt var mycket attraktivt.

Här är en bild från i påskas när Dante, broder Torbjörn och farsan fixar med vatten till fåren.

Pumpen gillas skarpt. Den är också en del av vår krisberedskap. Här nedan kan filmen om vatten ses som jag spelat in för MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap inför krisberedskapsveckan 8-14 maj)

#Krisberedskapsveckan

Vårvintervackert Ensamheten.

Morgonstund i kojan i Lerberg.

Att sova i koja, bära sten och gräva med spade är typ mina och Dantes gemensamma hobbies.

Stora vedkapar- och klyvprojektet drog igång i söndags. Alla i Ensamheten ska kapa och klyva sin årliga vinterved. Ledordet är teamwork.

– Är du redo?

Pappa Kent, mamma Jeanette och Dantemannen.

Kapad och kluven – då staplas den i skopan på traktorn och vidare för lagring. Nu har Aspens nya Aspen D (som består av 90% förnybart) anlänt så vid tillfälle ska jag se till att traktorn får sig en rejäl slurk. Och även dieselverket som vi driver sågverket med.

En rejäl laddning till Farmor Elsa blev det.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.