Hjältar i Gällivare

Yes, elbilen rullade både till Gällivare och hem igen. Men jag ska verkligen göra vad jag kan för att lobba fram vettig laddinfrastruktur i Norrlands inland! Att ladda 7 mil/h i Arvidsjaur funkar, men det är inte optimalt. Supercharger i Arvidsjaur, Jokkmokk och/eller Gällivare vore en klar poäng.

Jag pratade om mina två starka stora intressen för eleverna på Sjöparksskolan; hållbarhet och armbrytning och tillsammans med Gällivarebrytarna David Skogh och Christoffer Larsson instruerade vi armbrytning och arrangerade utmaningstävlingar. Sen bröt jag loss vindrutetorkaren. Körde till närmsta mack och bad ödmjukt om hjälp. Det fanns som väntat inget torkarblad i OKQ8:s sortiment som hette ”Teslatorkare”, ingenting som var likvärdigt och att köra 40 mil lätt snöfall var inget alternativ. Som tur var hittade jag en guldgruva av vänliga och serviceminded mackpersonal som lyckades skruva och limma ihop torkarbladet fullt dugligt. Hurra för vardagshjältar!

Artikel i NSD från besöket.


OKQ8 i Gällivare ställer upp och undersöker noggrant om det finns lämpligt torkarblad i deras tillgängliga sortiment som kan passa till Teslan, men tyvärr. Nej tänker jag och ser framför mig hur jag måste beställa ett Teslablad på nätet och invänta att detta anländer med sniiiiiigelpost.

Som tur var fanns den här vardagshjälten i garaget på OKQ8. Han lyckades meka ihop torkarbladet och jag kunde rulla hemåt.

Foto: Tilde Strömberg

Arvidsjaur igår kväll. Vegetarisk Halloumiburgare i väntan på att elbilen laddat klart.

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.