Världsmästarbesök i Gällivare

VÄRLDSMÄSTARBESÖK
Torsdagen den 2 mars är Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten, elvafaldig världsmästarinna i armbrytning på plats på Sjöparksskolan i Gällivare.

Idag finns det ca 400 armbrytarbord på skolor/ fritidsgårdar runt om i Sverige som möjliggör att barn och ungdomar får ta del av en lättillgänglig idrott som inte kräver någon speciell utrustning. Armbrytning är en världssport, enkel att utöva oavsett kön, etnicitet och ev. funktionshinder (förutsatt att man har en arm). Många blir tack vare armbrytarborden intresserade och nyfikna på armbrytning i allmänhet och fysisk aktivitet i synnerhet.
”Målsättningen är att armbrytning vid ska bli en mötesplats som förenar och integrerar och bidrar till skön stämning där ungdomar lär sig mötas under sportsliga former kring bordet och får utlopp för eventuell överskottsenergi” säger Heidi Andersson.

 Presentation Heidi Andersson i Aulan kl 8.20 – 9.50
Armbrytarinstruktioner i grupper kl 10 -12.30
Armbrytartävling start 13.20


Heidi Andersson från Ensamheten och Storuman är en välkänd idrottsprofil, och en av världens främsta armbrytare genom tiderna. När någon frågade den 11-åriga Heidi vad hon ville bli som stor, svarade hon armbrytarproffs och Greenpeaceaktivist och dessa två starka stora intressen; armbrytning och hållbarhet är fortsatt hennes stora intressen.

Redan som 19-åring bestämde sig Heidi för att starta företag och bli Sveriges första professionella armbrytarkonsult, där hon med världen som arbetsfält föreläser, instruerar och arrangerar tävlingar i armbrytning. Hon har även jobbat som programledare för barnprogrammet Miljöhjältarna på SVT i fem säsonger. Hon har bidragit till att öka intresset för sporten armbrytning, inte minst tack vare sina framgångar på tävlingsarenan och som initiativtagare till armbrytargymnasiet hemma i Storuman. Genom åren har hon blivit världsmästare elva gånger under två år rankades hon etta i världen oavsett viktklass. Hon har också arrangerat stora mästerskap, roddat tv-sändningar och introducerat flera hundra armbrytarbord på skolor och fritidsgårdar runt om i Norden. Flertalet av borden har tillverkats lokalt i Storuman. Heidi säger att uppväxten i byn Ensamheten i Västerbottens inland har format henne som människa med starka värderingar som och tydliga kärnvärden som handlingskraft, ansvar och utveckling. Hon kommer att berätta om varför hon under grundskolan många gånger hade ångest för skolans idrottslektioner, hur skoluppgifter resulterat i jobb, varför hon aldrig ätit kosttillskott och hur hon konkret tänkt och gjort för att bli bäst i världen. Heidis hobby är att förverkliga drömmar, driva företag och att eftersträva att vara bli en planetskötare i världsklass med målsättningen att vara fossilfri till år 2025 (www.fossilfri.com), träna med armbrytargymnasieelverna, leka och dricka kaffe i Ensamheten och lösa världsproblem. Om viljan och pärgrävarmentaliteten finns är det mesta möjligt! Energi och tydliga målbilder slår klass.

 

För mer information kontakta:

 Heidi Andersson  +46 (0) 70 20 16 880
Armbryterskan från Ensamheten
info@heidiandersson.com
www.armbryterskan.se – www.planetskötarna.se

Sjöparksskolan, Annica Olausson + 46 (0) 70 288 84 28

 

 

 

 

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.