Trogen vapendragare

Bilden är långt ifrån purfärsk, men den illustrerar vad jag pysslat med sedan senaste uppdateringen, nämligen att jag i vanlig ordning lurat med farsan på olika armbrytar- och föreläsningsuppdrag. Foto: Duncan Kemp.

Uppdragen (föreläsningar och armbrytarinstruktioner) har avlösts med Ensamhetshäng! Dante och jag lär oss nya saker av Farmor Elsa som läromästare. Nästa projekt blir mest troligt vävning. Trasmattor av uppklippta kläder, lakan etc som inte fixar en lagning till, vilket är återbruk på hyfsat bra nivå!

Ensamheten.

Redo för köttbearbetning! Foto: Dante Andersson Ferry

Farmor Elsa visar hur snöret ska träs genom köttbiten.

Farmors kött låg i saltlake i ca 1 dygn, och våra bitar i ca 3 dygn.. Jag sköljde av mina bitar och Elsa provsmakade, helt ok enligt henne. Hur det blir får vi se så snart köttet torkat om några veckor beroende på väder.

Sykurs. Elsa och Dante diskuterar nålstorlek.

Det ska bli kudde och täcke till Feta Katten.

Övningskörning för symaskinskortet!

Dante ställer till pallen så vi ska kunna  hänga upp älgköttet för torkning.

Dante och farsan jobbar i team medan jag vinglar på pallen.

Schnyggt! Köttet på plats. I buren, skyddade från nyfikna köttätare.. Som ett lodjur föreslog Dante som tidigare i veckan sett spår av kissen i närheten av Ensamheten.

– Ska vi gå in och dricka kaffe och fira med citronfromage?

Köttbitarnas utsikt.

Skogsarbetaren tar fikapaus.

Den 21 februari skulle mormor Svea fyllt 100 år – det såg vi givetvis till att fira med middag och tända ljus! Kyrkogårdar är stämningsfulla och förenar människor i sorgearbetet, men själv hoppas jag innerligt att det görs något vettigare med min kropp än att den bara grävs ner.

Det här är den enda gravstenen som jag har en direkt koppling till. Övriga närstående som dött har kremerats. Själv ska jag tas om hand på det minst miljötärande sättet när jag dör. Frystorkning? Åtel? Organiskt avfall? Rötning i en biogas-/vätgasanläggning?  Jag har ju sagt ja till att donera mina inre organ till behövande om det är något värde i dem och tycker att kroppen i sig borde kunna nyttjas till något vettigt. Att fjärrvärmeverk tar emot överskottsenergi som alstras vid kremering är steg i helt rätt riktning.

Högtidligt. Hon föddes är 1917, åren innan kvinnor fick rösträtt i Sverige.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.