Vindmätare, stugplaner och träning i struktur och organisation


Bild från helgens myspys i fjällstugan med Björn, Dante och Björns mor Margareta.

Som jag har laddat för detta! Ett liv som inte handlar om att jobba och träna så mycket som möjligt, dvs 10-15h/dag 7 dagar i veckan. Så levde jag många år när jag var armbrytarkonsult parallellt med att jag gjorde vad jag kunde för att vara världsbäst på att bryta arm. Att driva företag älskar jag, men att driva det maxat bara för att jag kan lockar inte just nu. Jag tackar ja till de uppdrag som går i linje med det jag står för och ser till att kunna prioritera tid för allt det där andra som lockar. Att bara skönt leka armbrytning och träning utan fokus på maxstyrka. Att träna sunt och sådant som jag inte tränat tidigare är livskvalité. Likaså att ha kvantitetstid med Dante och Björn och andra som viktiga. Likaså att prioritera tid för att organisera och strukturera upp garage, uthus, ladugårdar, garderober och förråd. Rensa ut, ge bort, sälja och köra stora lass med kartonger och trasiga hinkar till miljöstationen. Det är nu det händer! Konkreta resultat! Och tid för att planera ekoreko-fjällstugeprojektet och för att på bästa sätt uppnå målsättningen; #fossilfri2025.

Nu är Björn på expertkommentering för SVT (skidskytte) i Stockholm och Dante och jag är hemma och fixar och planerar ett som annat. Blir armbrytaruppdrag på lördag och sen fortsätter fjällstugeplanerandet och utmaningen att digitalisera vårt företag, papperslöst borde vara möjligt, ska göra ett uppriktigt försök, så får vi se vad det blir. Har laddat ner testversioner av Fortnox och Visma eEkonomi  som ska få chans att duellera. Ska bara se till att fokuserat sätta mig ner framför skärmen och ge de båda kandidaterna en ärlig chans att imponera på mig. Sen ska jag gräva ner mig i solceller och miniatyr vindkraftverk, för att på lämpligt sätt generera egen förnyelsebar, fossilfri el är ett av 2017 års utmaningar!

Vi passade på att mysa ordentligt i fjällen. Björn och jag åkte skidor, Dante och Margareta tävlade i tv-tittande. Vi åt god mat, läste och planerade fjällstugbygget och..

.. jag plockade fram väderstationen som jag införskaffat för pinsamt länge sedan och bestämde mig för att nu ska det ske..

.. delarna ska ihop och bilda en helhet, med målsättningen att i tre månader mäta vinden för att kunna få fram data för att veta om ett litet vindkraftverk i lämplig storlek kan vara något att satsa på!?

Själva monterandet gick fint. Nu ska bara mjukvaran installeras på en dator och väderstationen monteras upp på taket. Det började ”snöstorma” så att krypa på ett tak kändes inte direkt lockande, utan får vänta till nästa fjällbesök.

Helgen avrundades och vi åkte hem och jag drog ut julgranen. Konstaterade att jag ska kasta den direkt över balkongkanten nästa år och inte dra den genom hela lägenheten.. #barrmatta

Ladugården i Ensamheten. Ombyggd till snickeri. Det var här jag började träna armbrytning vid riktiga bord för 25 år sedan! Det är sant, vi hade armbrytarlokalen i vår ladugård/snickeri i begynnelsen. Sittande armbrytarbord med blommig vaxduk till kuddöverdrag, vadderade med gamla liggunderlag. Skön nostalgi!

Farsan och jag lyckades med gemensamma ansträngningar, ett par svordomar och tankeverksamhet tvinga upp ett par hyllor som vi fått ärva från Björns mors och fars garage där jag tillbringat ett par timmar i veckan. Björns mor fick ett presentkort på ”garagestädning” av mig och Björn för ungefär 10 år sedan, som vi tipsade att hon skulle passa på att nyttja innan det förföll. Jag älskar att röja upp i garage och förråd! Att inventera, strukturera och organisera. Framförallt gillar jag tydliga resultat och att hitta det jag söker, hyfsat snabbt. Grejer som man inte vet att man har eller var man har gör ingen större nytta.

En början!

Lyckas vi bara ta oss till Ensamheten idag i snödrevet fortsätter hyllbyggandet.

 

Tags: , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.