Tjugondag Knut – idag är det tänkt att julen ska dansas ut

Den 20:e dagen efter jul är julen slut, en tradition som vi har åtminstone sedan 1600-talet, men eftersom jag är så grymt nöjd med julgranen och vi valt att prioritera annat än att städa bort glitter och tomtar, får den vara kvar helgen ut. Nu drar vi till fjällen istället! Björn och Dante får snyta ur sista snoret i Björns mor och fars mysiga stuga, skidorna luftas och fjällstugeprojektet ska få uppmärksamhet. Ekohusarkitekten Maria Block har börjat skissa och jag har dragit igång planerandet. Fokus: hållbarhet!

Många fixardagar har det blivit under 2017, som takläggning hos kusin Joel och hans Anna i Stensele.

Skidtur i Ensamheten med Norrbottenspetsen Tarja.

Skidtur i mindre format med snor i systemet. Dante åkte en tur runt bland husen på höjdvägen. Alla är på Föris, det är bara jag hemma berättade han med gråten i halsen när han kom in. På måndag blir det förskola igen.

Vårt garage. För smalt för Teslan (elbilen) och för lågt för Transportern (skogsbilen som ska fasas ut..), men perfekt för cyklar, skidor och röjsågar mm.

Före.

Efter #fixarheidi

I väntan på våren, röjsäsongen.. och Aspens nya biobaserade miljöbränsle som lanseras våren 2017.

 

 

Tags: , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.