Stockholm med fokus på klimatsmart mat och Utstickarpris

14937110_1313533485344728_1978496964_nVi har hedrat de döda, socialiserat och lekt. Nu drar jag till Stockholm ett par dagar för uppdrag. Ska bland annat prata om vår målsättning #fossilfri2025 med fokus på BIFFEN = MATEN. Sen är det prisutdelning för Polarbröds Utstickarpris där jag har äran att sitta med i juryn. Vinnare av årets pris blir jordens advokat; Polly Higgins!

Är nöjd, för jag har precis lyckats lösa hur jag laddar elbilen i närheten av Vindeln buss/tågstation (som ligger 18 mil enkel väg från Storuman) Jag ringde 7 samtal, innan jag hittade två tillgängliga hål i väggen på rimligt avstånd – laddningen kommer att ske på Vindelnbostäders parkering. På fredag rullar jag sen ljudlöst hem igen (fast knastret från dubbdäcken hörs rätt bra).

SAMSUNG CSCKusinlek på brottarmattan.

SAMSUNG CSCSchackspel med farfar Arne.

SAMSUNG CSC
Arne förklarar pedagogiskt och Dante lyssnar över all förväntan koncentrerat.

schack dante arneDet krävs tålamod för att bli en god schackspelare, eller bra på någonting över huvud taget..

SAMSUNG CSC

Elbilen parkerad i Lerberg för mest troligt sista gången i år. Nu är det vinter och vägen får snöa igen. Ikväll rullar vi, Teslan och jag till Vindeln där jag hoppar på nattåget till Stockholm. Bilen kommer att behöva laddas när jag kört 18 mil enkel väg och den sen ska stå i ett par minus och sen gå hela vägen hem igen.. Vi får göra vad vi kan för att lobba fram en laddstolpe i just Vindeln. Det är ju så mycket smidigare att resa från Vindeln än Umeå – ligger närmre, inga köer, gott om utrymme, nybyggd busstation, rent och fräscht och gratis parkering! Ikväll parkerar jag bilen utanför Vindelnbostäder.

Tags: , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.