Drivers’ Fuel Challenge med Volvo Lastvagnar, föreläsningar och hem igen

volvoInstruerade armbrytning och arrangerade utmaningstävlingar i samband med Drivers’ Fuel Challenge i Göteborg i förra veckan. En tävling som i korta drag gick ut på att tävlande från drygt 20 nationer gjorde upp om vem som kunde köra lastbil bränslesnålast.

Har varit en sväng i Stockholm och Göteborg sedan senaste uppdateringen och bland annat hållit föredrag och instruerat armbrytning, men nu är jag hemma igen. Dante hostar förskolesnor och Björn har dragit ut i skogen med farsan och farbror Leif – i morgon ska det jagas älg. För egen del är jag mest nöjd över att jag tidigare i veckan lyckades lura bröderna mustasch till Lerberg för att fixa det sista inför kamininstallationen! Medan de jagar älg och Dante fokuserar på att bli frisk ska jag förbereda kommande veckas uppdrag som bland annat består av KLIMATSEMINARIUM i Östersund och skolbesök i Bräcke. Och givetvis ska det i vanlig ordning tränas i olika former, så jag håller lyckoendorfinerna i topp!

Volvo

Kusin HulkFia och jag på plats på Volvolastvagnar i Göteborg.

img_2300

Skön skylt!

img_2304

Världen snabbaste lastbil, ”The Iron Knight” som nu har rekordet på både 500 och 1 000 meter. På tusen meter kom lastbilen upp i en fart av 169 km/h och en tid på 21,29 sekunder. 500 meter klarades på 13,71 sekunder och i en hastighet av 131,29 km/h. Topphastigheten uppmättes till 276 km/h.

img_2292

Såg givetvis till att både instruera Volvo Lastvagnars miljöchef Lars Mårtensson och samtidigt prata om fossilbränslefria lastbilar. Mycket händer ute i vårt land och världen och mer kommer att hända!

volvo

Spännisbild! #FMX

img_2318

Starkaste mannen och kvinnan på VOLVOS Drivers’ Fuel Challenge korad. Fia och jag agerade i första hand domare och instruktörer. Svenskan Jennifer Macintosh hade inga tidigare erfarenheter av armbrytning vid riktiga armbrytarbord, vilket däremot starka Vladimir är från Kazakstan hade som berättade att han  vunnit skolmästerskap i armbrytning i hemlandet.

SAMSUNG CSC

Lyckades lura med både pappa Kent och farbror Leif till Lerberg igår och då blev det tydliga resultat!

SAMSUNG CSC

Kolla noggrant. Här går det undan! På den här bilden står farbror Leif plötsligt på ett gediget trägolv.

SAMSUNG CSC

Lerväggen blev klar! På denna bild återstår dock en del finjusterande, men klar är den!

SAMSUNG CSC

Lervägg och bjälklagen färdiga. Passade även på att förstärka takkonstruktionen närmast skorstenshålet på övervåningen tillsammans med farsan, medan Leif fokuserade på att mura med lerstenen.

SAMSUNG CSC

Lilla jämthundstiken Nova passade på att kura ihop sig mitt i allting.

SAMSUNG CSC

Farsan med golvplank i högsta hugg.

SAMSUNG CSC

Mätar nogsamt..

SAMSUNG CSC

.. och sågar sedan med hederlig fogsvans. Själv drog jag igång elmotorsågen och tänkte att den låter ju så lite, men skrämde upp valpen som på vingliga ben stod och såg förvirrad ut en stund innan hon rasade ihop igen. Så fortsättningsvis använde även jag sågen som går på ren muskelkraft.

SAMSUNG CSC

Lerstensväggen kommer bli så grymt bra med en kamin framför. Kaminen är beställd och installeras i slutet på september. #längtar

SAMSUNG CSC

Golvet klart! Kaminen nästa!

Bildresultat för DOVRE 760

En sådan här blir det; DOVRE 760 från Scandinavisk Spismiljö

Tags: , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.