Januari – en ny erfarenhet!

Ut med mardfallor
Bild från helgen: Dante på bob, kompisen Edde på skidor, jag med en mårdfälla och Moniz med kameran och en STOR fälla på ryggen. Moniz bloggar på www.nordicwhunting.com

Dagarna flyter på. Dante, Björn och jag är hemma HELA januari, för första gången, någonsin. Vi har nog aldrig varit hemma alla tre i tre veckor i sträck, möjligtvis två. Vi håller hyfsat sams, utvecklar vårt matlagande (ikväll blev det lammstek från Ensamheten) och laddar för tv-inspelande, föreläsningar/uppdrag och diskuterar eventuella ombyggnationer. Vi har nämligen landat i att vi kommer att bo kvar i lägenheten här i Storuman på obestämd tid. En lägenhet som egentligen är mer som ett radhus på 123 kvm. Jag ställer in mig på 10 år och kanaliserar min energi på att skapa förutsättningar för ett fossilfritt liv.  Just nu cirkulerar tankarna främst kring en eventuell ombyggnationer av garaget här på Höjdvägen med anpassning för en elbil och installation av solceller på hustaket ligger högt upp på att-vilja-göra-listan. Här trivs vi bra och det är praktiskt nära till det viktigaste som förskola, matvaruaffär och armbrytargymnasieeleverna, gym, Dantevakter i världsklass, elljusspår och Ensamheten.

Moniz

Moniz med mårdfällan som vi satt upp i Ensamheten. Dante pratar mycket om mårdar. Jag har nämligen en uppstoppad på väggen som jag lyckades skjuta som tonåring och denna väcker fascination för att bygga fällor.

SAMSUNG CSC
När fällan var på plats firade vi med snölek och fika.

Heidi tranarTräning i armbrytargymmet..

SAMSUNG CSC..och givetvis armbrytning, när man är på plats i Storuman och armbrytarlokalen!

Tags: ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.