Utstickarpriset

press
Bild lånad från Polarbröd med mig, vinnaren Artur Granstedt och systrarna Polarbröd; Anna Borgeryd och Karin Bodin.

Sedan 2012 delar Polarbröd ut Utstickarpriset. Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg. Människor som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med en guldtacka 100 gram Bolidenguld. Som en av jurymedlemmarna har jag haft äran att följa hela nomineringsprocessen samt fatta beslut om vem som skulle få mottaga årets Utstickarpris.

Temat för 2015 års pris var nytänkande inom jordbruk. Jordbruket är en viktig näring för alla och en stor utmaning för hela världen. Priset delades ut den 5 november på Södra teatern i Stockholm. Nominerade var Min farm, Artur Granstedt och Gunnar Rundgren. 

Vinnare av Utstickarpriset 2015 är Artur Granstedt. 

Juryns motivering till priset lyder: ”Årets Utstickare är en sann nytänkare inom jordbruk. Han har förenat forskning med rådgivning till lantbrukare som vill odla hållbart, och har gjort stora insatser för att rädda Östersjön. Genom både vetenskapliga studier och konkret arbete med kretsloppsjordbruk har han visat att en omställning till uthållig matförsörjning inom planetära gränser är både möjlig och nödvändig. På ett modigt sätt står årets pristagare upp för viktiga principer, har en helhetssyn på miljö och klimat och ett engagemang som omfattar också framtida generationers väl.”

4Y5A2286
Intressant samtal med Stephen Lynam från Min Farm som var en av de nominerade till årets Utstickarpris.

 

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.