Run For Your Life

”There are times when we must accept small steps forward—and there are other times when you need to run like a buffalo. Now is the time to run”

Jag älskar att bryta arm och jag älskar att tävla på lika villkor, rättvist med tydliga regler och ramar. Min stora förebild i livet, farfar Tore Andersson lärde mig att allt i världen är uppbyggt i cirklar cykler och kretslopp och att vi människor behöver inse att vi alla är en del av detta och ingen fristående brutal linjär enhet som hänsynslöst kan leva på kredit på jordens resurser. Hittills har jorden varit väldigt förlåtande mot vårt enorma överutnyttjande p.g.a sin starka resiliens och subventionerat vår ekonomiska tillväxt, men det är slut med det nu och klimatförändringar är ett faktum. Utan en resilient, motståndskraftig planet med fungerande ekosystem har vi ingen välfärd. Men än finns det hopp! Vi har kunskapen och viljan att jordens klimat inte ska överskrida 2 graders uppvärmning. Det är vårt ansvar att se till att vi inte förbrukar vår fantastiska värld som vi just nu håller på stjälpa tillbaka till sitt kaotiska tillstånd som rådde innan mänskligt liv uppstod. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och vi är i akut behov av klara riktlinjer, globala bestämmelser och mål där alla länder, företag och samhällen känner till spelreglerna och tydliga regler kring vad som händer om man ej håller sig inom planetens manöverutrymme. 

Jag kommer springa för att världens ledare ska enas om planetens spelregler en gång för alla och du kan också springa – anmäl dig här: www.runforyourlife.nu Stafetten går från Kiruna, längs Sveriges kust, genom Skåneland, och vidare till Paris och Klimatmötet Cop21, där världens ledare ska enas om ett nytt globalt klimatavtal.

Vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia – omställningen till en hållbar värld, med tillväxt och utveckling inom planetens gränser. Det är detta världen ledare måste enas om i Paris den 30 november till 11 december. Världens mest framstående forskare och ekonomer, däribland svenske Johan Rockström vid Stockholm Resilience Center har i Earth Statement -ett dokument riktat till världens ledare inför klimatmötet, sammanfattat de 8 viktigaste åtgärderna med argument backade av välstuderad forskning för att åstadkomma denna spelplan. Här kan du skriva under Earth Statement.

Här finns material som du kan sprida om Run For Your Life!

”Ensam kan man vara stark och nå långt, men tillsammans är vi starkare och kan nå hur långt som helst”

11707857_1616988351875593_3070996299526049638_n

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.