Paradise

SAMSUNG CSCLerberg, i närheten av Ensamheten.

Dantes halsont och ögonsnor har gett mig sig och jag har tagit över. Men istället för var i ögonen, har jag lyckats fixa huggsmärtor i ljumsken efter att ha lekt hästhoppning med min 4-åring på brottarmattan i armbrytaralokalen. Suck, men vad gör det när solen strålar och man kan vrålfika i Ensamheten med världens bästa Farmor Elsa, kusiner och gräva ur och tömma en hel ladugård i Lerberg i strålande sol. Historiska skatter blandat med skit och historia. Jag älskar det! Och Dante verkar nöjd med att hänga på.

Björn har sprungit färdigt med Patrik Sjöberg  och kommer hem idag (när åksjukan lagt sig) och får leka med Dante medan jag sågar och hyvlar med farsan i Ensamheten.

SAMSUNG CSC
Fika hos Farmor Elsa.

SAMSUNG CSC
Mys!

SAMSUNG CSC
Diskussionerna kring bordet med mina yngsta kusiner, Daniel och Elias, handlade framförallt om Gillajaktens prisUnder sommaren har räddningstjänsten haft svårt att nå fram till människor i nöd. Ett allt större problem är att folk står i vägen och filmar i stället för att hjälpa. Hur kan man välja att inte flytta på sig för en ambulanshelikopter och göra som räddningstjänsten ber om, för att rädda liv. Ett barns liv? 

SAMSUNG CSC”Alla barnen tar av sig kläderna och springer i solen och vill bada, utom Dante som tar på sig långbyxor, långärmat och mammas huggarhjälm, sätter sig i skuggan och klipper gräsmattan med en sekatör”

SAMSUNG CSCMamma Jeanette hugger i. Nu ska ladugården rensas ut, ut, ut!

SAMSUNG CSCÅh, detta gillar jag! Vad ska sparas, ges bort, säljas och slängas? Sortera och organisera. Gräva ut allt, ur varje litet skrymsle. Munskydd, handskar och vattenflaska och sen bara köra!

SAMSUNG CSCDante pekar ut någonting till Mann-Li, morsfarsans Jämthundstik.

SAMSUNG CSC
Vattenlek. Dante ska fylla vatten i sitt vulkan- och turbinbygge. Spännande kombination.

SAMSUNG CSC
Dante och morfar Kent murar något viktigt efter Dantes instruktioner.

SAMSUNG CSC
Dante är mycket fascinerad av hur man blandar murbruk, lerputs, cement och pratade igår kväll entusiastiskt om blålera som finns i diket i Ensamheten. Jag är också nyfiken! Vi får lära oss mer om murbruk tillsammans. Kunskapen finns i vår närhet. Bröderna Mustasch i Ensamheten vet en hel del om byggande, även om de själva inte tror eller tycker det.

SAMSUNG CSC
Då fortsätter vi väl då?

SAMSUNG CSC
Dante med fjäder i kepsen, undersöker en liten del till den råttfälla, bestående av ”miljarders” spikar, han byggt precis framför Trandportern. 

Tags: ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.