Starka minnen, röjning och Ensamhetsfys


2151952EnköpingSAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Armbrytarinstruktioner, presentationer och firandet av Pippi Långstrump i Enköping SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCär ett av de starkaste uppdragen jag någonsin haft under mina drygt 20 år som armbryterska. Armbrytning brukar gå hem – det är lättillgängligt, spännande och ett smidigt sätt att bli av med en massa överskottsenergi på, men att det skulle gå hem så starkt hade jag inte förväntat mig. Pappa Kent och jag höll först ett armbrytarpass på fritidsgården V-boden på Västerledstorg för killar och tjejer i åk 3-6, innan vi var på plats för allmänheten på biblioteket och återvände sedan igen till fritidsgården. Lokalen kokade av förväntansfulla unga män, testosteron och adrenalin, men när jag berättade om mig själv, min resa och min sport satt alla tysta. Och sen när vi började instruera och de själva fick testa på mjuknade den stenhårda prestigen och ersattes med mjölksyra, varm lekfullhet och ödmjukhet.

Vi kurade trötta och nöjda ihop oss på nattåget hem och på morgonen hoppade jag av på vårt skogsskifte några mil innan Storuman, bytte om och drog igång röjsågen. Helgen har vi ägnat åt Ensamhetsfys, lyfta betongblock, till ny sågbänk och planera grävande och upprustning av vårt torp och ladugård i Lerberg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.