Tidevarv komma, tidevarv försvinna

SAMSUNG CSC
Och där drar pimplingen igång – årets första! Morsan och Dante på ”Fäbotjänn” i Ensamheten.

Vi har avtackat en morfar (kusin Fia och Joels) och välkomnat ett nytt litet liv – Fias Vidar som föddes i torsdags. Sorgligt, starkt och vackert. Tidevarv komma, tidevarv försvinna.

Dante och jag har bott i Ensamheten i helgen. Socialiserat, diskuterat, myst och krigat om vartannat. Krigen har jag med väldigt jämna mellanrum med Dante 3,5 år. Ibland utan mellanrum. Fascinerande känslor. Så mycket kärlek, ilska och frustration. Allt vill ut och kräver uppmärksamhet och reaktioner. Vi skriker och kramas, om vartannat och jag påminner mig själv om mitt ansvar som förälder, att han hela tiden påverkas och formas som människa, lär sig hantera känslor, sina egna och andras. Vissa konflikter är viktiga och det är jag som ska ta krigen – det är mitt ansvar.

Jag sänder varma tankar till alla ensamstående föräldrar utan backup från mor och farföräldrar. Fast med dem krigar han sällan.. det är ju så det alltid har varit, tidevarv på tidevarv.
– Björn, du är välkommen hem!

SAMSUNG CSC
– He he, vilken liten söt abborre! En munsbit för katten Loke Toke.

SAMSUNG CSC
Vindstilla och solsken. Harmoni.

SAMSUNG CSCMiddag i Ensamheten med farmor Elsa som är tillbaka med nysprängda hjärtledare. Vi försökte reda ut vad som händer efter döden, om spöken finns och pratade om tron på andar. Personligen tycker jag det vore spännande om det fanns något mer, men jag har inga andliga upplevelser och tror inte att det döljer sig något i mörkret. Men att mitt medvetande bara ska slockna och dö för evigt är inte lockande även om det stärker meningen med just detta liv, här och nu.

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.