Elefanter bajsar mer än älgar

SAMSUNG CSCVi har inventerat vår nybyggda skogsbilväg och märkt virket (det som avverkats för vägbygget). Vägen, som Dante pratat oavbrutet om senaste månaderna kommer bli bra och jag ser framemot att lura hit Jägarinnan Mona (Moniz) Eriksson på harjakt till hösten. Noterade dock inga harspår, däremot låg det en ren och myste på vändplanen. Det töar och stormar. Löparskor med dubb är det som gäller. Klimatförändringsväder. Björn laddar för expertkommentering i Oslo. Farsan och broder Frank är också på plats i Norge och hugger för fullt längs kraftledningarna i Stord söder om Bergen. Dante och jag funderar på vilket bränsle grävmaskinerna tankas med år 2032. Flytande bränsle från skogsråvara? Bajs tror Dante. Från elefanter för de bajsar mycket mer än en älg.

SAMSUNG CSC
Björn jobbar med att märka virket och Dante är på väg att gräva en väg.

SAMSUNG CSC– Titta vilken fin väg jag bygger!

SAMSUNG CSC
En stor grävmaskin, en liten och ett som Dante säger ”vuxet barn”.

SAMSUNG CSC
Bulldozer.

SAMSUNG CSC
Björn gräver fram översnöat virke.

SAMSUNG CSC
Dante i sin egentillverkade robotdräkt.

iForm - Heidi, Armbryterskan
Stylat gymhäng, en kontrast till verkligheten, men eftersom det är långt mellan gångerna jag lyckas få till några bilder när jag tränar, och gärna vill visa att jag inte bara inventerat skogsbilvägar i veckan, lägger jag därför ut den här som är en av de färskaste jag har.  Foto Rickard L. Eriksson

Tags:

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.