Veckans turné

_NJC4301-Redigera
Johan Ehrenberg, en av mina hjältar vann årets Utstickarpris!

I söndags kröp jag i säng på nattåget och vaknade upp i Stockholm, checkade in på hotell och gjorde sedan intervju och fotografering för en träningstidning. Hann leka på gymmet på Bosön med en skidåkande armbryterska och sen på tisdag hade jag möte på idrottens hus inför skol-SM och sen var det fullt fokus på Utstickarpriset som delades ut för tredje året, denna gång med motiveringen  ”En Utstickare som tar sig an mänsklighetens utmaningar kring uthållig försörjning på ett sätt om inspirerar och berör andra”. Juryn bestod av Måns Adler, grundare av Bambuser, Maja Frankel, Skandinavienchef för Ashoka, Anders Wijkman, hållbarhetsexpert, Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten, Karin Bodin, VD och Anna Borgeryd, styrelseordförande i Polarbröd.

I samband med prisutdelningen hölls ett seminarie kring framtidens energi där Johan Ehrenberg medverkade tillsammans med bland andra Bo Normark från Swedish Smartgrid och Sara Ilstedt, professor på KTH. Solceller hamnade förstås på agendan och effektivare solpaneler, energsnålare elapparater och bättre batterier var några av trenderna enligt seminariet.

När prisutdelandet och festen avrundats hann jag träffa Björn en kvart innan jag återigen kröp i säng på nattåget tillbaka till Umeå, för möten med Länsstyrelsen och Klimatambassadörerna Sverker och Thomas Olofsson. Rullade sen hem och hämtade Dantemannen i Ensamheten, som haft turen att få mysa med morfar och snyta ur systemet ordentligt så han var redo att följa med Björn och mig till Övik (boksingering för Björn) och rulltrappsåkande (trapphissar som Dante kallade stadens finesser för) och socialiserande för mig och Dante. Sen två nätter i Umeå med kusinlek, armbrytarinstruktion på Dragonskolan och mer boksignering för Björn. Avrundade helgen med boksignering i Storuman och förberedelse för en ny bokpaketering – en ny laddning böcker har anlänt från tryckeriet.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.