Färgsprakande dagar i Storuman

SAMSUNG CSC

Röjsågarna har gått varma och vi har kollat in när farsan och Frank fällt riskträd på tomter. Förberedelserna inför Skol-SM går enligt plan – den 13 december 2014 kl 11.00 går starten på Folkets Hus i Vilhelmina. All info kommer ut i nästa vecka; resor, boende, anmälningsformulär!

På kvällarna diskuterar vi skogen som framtidens viktigaste råvara och jag har tagit vid efter Björn som just läst ut Lars Wilderängs senaste spänningsromar; Stjärnklart och blir än mer inspirerad att rusta upp Lerberg till ett ekoreko jaktfort.

Stjärnklart:Det är något som inte stämmer med de allt fler trasiga telefonerna som har lämnats in för reparation runtom i landet. De är stendöda. Samtidigt börjar en rad oförklarliga händelser i samhället avlösa varandra. Ett fabrikationsfel i bilarnas mikrochips förvandlar snabbt vägarna till bilkyrkogårdar. Tågen drabbas av elfel, hyllorna i affärerna gapar tomma, sommarförkylningarna blir allt segare och strömavbrotten blir en del av den nya vardagen..”

SAMSUNG CSC

Utsikt över Lerbergsviken på vårt skogsskifte i närheten av Ensamheten.

SAMSUNG CSC
Banka-älg-kött-dags!

SAMSUNG CSC– Ser bra ut!

SAMSUNG CSCChokladbollar! Smakar som Dante uttrycker sig, ”lite bra”.

SAMSUNG CSC

Farsan visar hur proffs jobbar. Dante tittar fascinerat på och vi andra känner adrenalinet pulsera. Att fälla riskträd säkert kräver sina 10 000 timmar..

SAMSUNG CSCDante och farmor Margareta röjer skog.

SAMSUNG CSC
JobbarDante.

SAMSUNG CSC
Nu är Björns morsfarsas hus ”stormträdssäkrat”.

SAMSUNG CSC
Arne Ferry, farsan och Frank utanför Björns föräldrahem på Strandvägen.

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.