Change the game med Andersson/Ferry/Elofsson

Changethegame

Välkommen till en riktigt viktig och kul dag!

Lördagen den 27 september går startskottet för Change the game, ett projekt som går ut på att sprida ett nytt tankesätt kring barns idrottande. Kunskapen kommer från forskningen och slutmålet är att barn ska tycka att det är roligare att sporta, leva längre som gamla och som bonus öka sina chanser att bli riktigt bra i sport på sikt.

Change the game inleds genom att bjuda in barn, ungdomar, föräldrar och ledare till ett träningscamp tillsammans med några av våra största idrottsstjärnor. Barn och ungdomar får under dagen chansen att prova på nya träningsformer sida vid sida med sina idoler, samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av senaste forskningen kring hur vi bäst tar hand om barnens talang och hälsa genom flertalet föreläsningar och seminarier av ledande personer inom området. Det blir med andra ord både lek och allvar, på och utanför banan.

Datum: 27 september
Tid: 10–16
Plats: Gammlia Idrottscentrum, UMEÅ

Vilka får komma: Alla barn och ungdomar får komma, nybörjare eller redan aktiva spelar ingen roll. Dessutom är alla föräldrar, ledare och andra intresserade välkomna att deltaga under det seminarium som vi kommer att hålla i samband med denna fullspäckade dag.

Att delta på Change the game är helt kostnadsfritt för både barn och vuxna.

Stjärnjakten

Barn i åldrarna 7–12 år får möjlighet att ta sig igenom en åldersanpassad övningsbana, kallad Stjärnjakten, där barnen på ett kul sätt får utmana och testa sina allsidiga färdigheter i kombination med olika grenspecifika moment.

Huvudcoach & designer: Johan Andreasson, SISU idrottsutbildarna. Stjärnjakten leds av mig Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten. Gästcoacher såsom Björn Ferry, Per Elofsson, med flera, kommer vara med på enskilda pass.

Anmäl dig till Stjärnjakten

ANMÄLAN

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.