Höststämning

IMG_4623Morfar Kent och Dante pratar jakthistorier och Björn tänker. Dante med sin leksaksbössa, (känner att jag måste tillägga det, så ingen inbillar sig något annat när pojken inte har lärt sig vapenvett, och siktar med pipan mot folk).

Björn har jagat älg i helgen. Dante och jag har hälsat på, burit älg och sugit i oss stämningen. Bara en dryg vecka kvar till VM. En sak i taget. Inget jagande för min del just nu, det får vänta till framtiden.

SAMSUNG CSCInskjutning av bössorna. Hade glömt bort vilken rekyl det blir av min fina gamla Husqvarna 6,5 som jag ärvt av farfar Tore. Blev tvungen att ”linementa” axeln innan sovdags. Sen får vi se om det blir några fler skott i år. På riktigt. Med dödlig avsikt.

SAMSUNG CSCÄven om Dante och jag inte jagat i helgen, passade vi på att hälsa på i skogen, dra och lyfta lite älg och känna på atmosfären. Dante sitter redo med sitt leksaksgevär och sin trogne följeslagare Åsnan; ”- kanse de kommer en domhejje (domherre)” Får man skjuta småfåglar kontrar jag. ”- Näää, men det kan komma en STOR domhejje”

SAMSUNG CSC
Snart dags att hänga upp bytet i älghässjan.

SAMSUNG CSCÄlghässjan redo. Farbror Leif firar med en snus.

IMG_4641Dante i armbrytarlokalen.  Att använda ”mittsarna” (kuddarna man ska sparka på) som ryggsäck  är en av favoritsysselsättningarna. Jag tränar dock inga sparkar för tillfället, så det ser brutalare ut än vad det är.

IMG_4652Inspirerad av helgens upplevelser, hänger Dante upp älg i kreativa konstruktioner på armbrytargymmet.

Tags: , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.