Jägare och samlare

SAMSUNG CSC
Foto från gårdagens armbrytarträning. Idag har jag hoppat och sprintat med armbrytargymnasiet. Mycket nöje!

Dante och jag har lekt jägare och samlare senaste dagarna i sällskap med broder Frank. I veckan jagar de allra flesta Storumanbor älg, men för min del är det mer lockande att nöta gym och kontorsstol. Jaga kan jag tänka mig att göra sen, när det lugnat ner sig och jag förhoppningsvis lyckats skjuta in bössan. I fjol jagade jag en dag. Dante + jag, pappa, broder Frank och Torbjörn satt på pass medan mamma var hundförare.  Jag gjorde upp eld,  plockade fram matsäcken och Dante började energiskt barka en tall med en bordskniv samtidigt som mammas hund Mannli skällde och höll spänningen vid liv. Mamma refererade med dramatisk röst i radion var hon befann sig till ståndskallet och hur hon planerade att avancera och PANG – storoxen var fälld – mamma i extas och vinterfödan räddad. 

Är det kvar någon älg på tilldelningen efter VM kan jag nog tänka mig att jaga 1-2 dagar, men vi får se hur sugen jag känner mig då. Lockar egentligen mer att jaga småvilt – fågel och hare, på egen hand. Bara jag och friheten.

SAMSUNG CSCVattendroppe på hakan och blodfull mygga i pannan.

SAMSUNG CSC

Fullt fokus på blåbärsplockning.
 SAMSUNG CSC
Dante med morbror Frank. De finaste bären fanns bakom morsfarsans vedbod i Ensamheten. Nära är bra.

SAMSUNG CSC
Knark!

SAMSUNG CSC

Provsmakning!

IMG_4469På fågeljakt med morbror Frank. Dante gillar att bli buren, även om han är 3 år fyllda och väger 16kg. Just här går han, men det var inte många meter, sen ville han fortsätta åka på min rygg i ”bärsäcken”/stolen.

IMG_4457
– ” Mamma du är stajk, du ojkar bäja mig”,
säger Dante med mjukishunden i ett stadigt tag. Det blev en lyckad jaktutflykt även om det inte blev någon påfyllning till vinterförråden. Både tjädertupp, järpar och ”älgknortar” fick vi se, och Dante var på ett av sina skönaste humör.

SAMSUNG CSC
Kryddväxtplantering.

SAMSUNG CSCPå baksidan av vår lägenhet bedriver Dante och jag småskaligt jordbruk med komposter och traktor som går på Dantekraft. Morötter, rädisor, sallad, rödbetor och jordgubbar har vi skördat i år.

IMG_4476
 Medan jag fortsatte rafsa ihop lingon och Dante tyckte att han gjort en tillräcklig ”bärplockarinsats” byggdes en älgfälla över Lerbergsvägen.

IMG_4480Dante hälsar att mormor Jeanette får ta och vittja fällan nu i veckan när älgjakten dragit i gång.

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.