Vårfixande

IMG_4199
Dante passade på att säga upp sig från förskolan när Björn och jag var på uppdrag i Göteborg. Han ville hellre vara hemma och jobba fram våren med farmor Margareta, farfar Arne och morbror Frank.

Här är det härlig skön norrländsk vår. Snöflingor och strålande sol och tö om vart annat. De mer pessimistiskt lagda suckar och tolkar några ynkliga snökorn som nästa istid. Tror inte jag bryr mig så mycket om vädret egentligen. Öppnar dörren, kollar och känner på temperaturen, klär mig och går ut. Björn har börjat röja, som en tornado, själv håller jag mig stenhårt till träningsplanen och skippar röjandet tills efter EM i Azerbajdzjan, som både är svårstavat och kräver ett gediget pappersarbete med visumansökningar, för att nationsgränsen ska få beträdas. Hoppas att jag lyckats få till allting rätt, för jag vill tävla!

Jag har inlett ett intressant samarbete med Stefan Waltersson på Seminoff med målsättningen att få höger axel och armbåge att fungera bättre än någonsin. Annan typ av träning kommer det att bli framöver, mindre grenspecifikt och mer fokus på stabilitet och hållbarhet. Ah, vi har ju faktiskt röjt inomhus – grävt i garderober, på vindar och i diverse skrymslen, så på lördag blir det SUPERLOPPIS på Folkets Hus i Storuman. Högt och lågt, massor med splitternya kläder till vrakpriser, men även möbler och mer traditionella loppisgrejor som koppar, skrin, glas och porslin. VÄLKOMNA!Superloppis 2014

loggastor
Samarbete med Seminoff och Stefan Waltersson påbörjades i måndags. Fokus på att få kroppen i maximal balans styrkemässigt. Min höger (armbågen och axeln) börjar kännas sliten efter drygt 20 års armbrytande, men vänstern mår däremot prima! Eftersom planen är att bli en av världens äldsta armbrytare (bara 7 år kvar till master nu ) krävs det att jag tänker långsiktigt och framförallt tränar smart och hållbart. Med hjälp av Stefan tror jag att jag kan komma en bra bit mot målsättningen att fortsätta utvecklas, utan att gå sönder. Sen har jag dessutom en massa bra kontakter som jag kan bolla träningsupplägg med, som världsmästaren Janis från Lettland och en massa erfarna armbrytare och sjukgymnaster i Sverige. Än är jag inte färdig med armbrytandet och nu när Björn är pensionär passar det utmärkt att jag kör på!

IMG_4210
JobbarDante fixar i ”sin” trädgård hos farmor Margareta och farfar Arne.

IMG_4209
Inte så mycket snö kvar nu..

IMG_4203

Bästa Frank fäller stormskeva träd och Dante tittar imponerat på.

SAMSUNG CSCDante och Tycko skogsarbetar i Ensamheten.

SAMSUNG CSCVårstädning i fårhägnet i Ensamheten. Bild från igår kväll.

SAMSUNG CSCDante och jag.  Kolla in kåptrycket på kaninkinderna!

Tags: , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.