Vårkänningar

SAMSUNG CSCDante och mormor Jeanette på skaren på väg mot Lerberg.

Här kommer bilder från helgens utflykter.  Till veckan blir det resa till Umeå för att hålla presentationer och instruera armbrytning. Dante följer med eftersom Björn tävlar världscup i Norge, morsan jobbar och farsan och Frank fortfarande är i Norge på huggningsuppdrag, men det går nog bra.  Armbryterskan Jonna följer också med som medhjälpare och Dante börjar ju vara hyfsat rutinerad på att hänga på mig.

SAMSUNG CSC
Dante vill givetvis köra vagnen (som fått skidor)  själv. 

SAMSUNG CSC
– Kolla mamma, älg gått där!

SAMSUNG CSCHelt OK att åka i vagnen också.

SAMSUNG CSC
Kom ett riktigt ”gäärail” (snöfall) så vi tog skydd inne i morsfarsan jaktkoja.

SAMSUNG CSCKojan invärtes från en annan vinkel.

SAMSUNG CSCDante kollar in pappa ”Bööön” (Björn) som lyckas klämma till med ytterligare en pallplacering – hurra!!

SAMSUNG CSC
Vår i Ensamheten. Dante utanför morsfarsans hus. 

SAMSUNG CSC
Dante i klassisk köra-traktor-pose.

SAMSUNG CSCMiljöombyte, men samma pose.

SAMSUNG CSCVi lyckades lura upp en abborre. Finns dock inget bildbevis. Jag satt och flummade vid mitt hål så den hann svälja maggoten och nästan skita ut den. Så när jag brutit nacken på den och grävt ur kroken såg den inte fotovänlig ut.

SAMSUNG CSC
Morsan är alltid superentusiastisk och driver på spänningen. Snart nappar det, snart nappar det! Dante kollade snabbt in hålet och fortsatte sen köra traktor.

SAMSUNG CSC
Fåren vid ”Nyladun” i Ensamheten.

SAMSUNG CSC
”Kolla in min bästa hunn (hund) säger Dante och klappar jämthundstiken Mannli på huvudet. Norrbottenspetsen Tarja får nöja sig med att vara nr 2.

SAMSUNG CSC
”Hej och välkommen till min hus”, säger Dante och ber mig sitta under hans gran. ”Häj äj toan å häj hänger kjäder, å häj äj min dusch”, säger han och börjar ge mig manus. ”Du äj min bäsis (bäbis) mig din moffa (morfar), mig lämna dig på föjis (förskolan) och faj å träna (eller tävla eller hugga stora träd i Norge).  Snart mig kommej (kommer)  tillbaka, hejå,  säger han och vandrar iväg.

SAMSUNG CSCDante demonstrerar sin grandusch.

SAMSUNG CSCDantes säng och apfamiljen har han bäddat ner tillsammans i sin säng.

Tags: , ,

No comments yet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.