Naturkrafter

SAMSUNG CSC

Det hände en del i helgen. Mäktiga naturkrafter.

Motorsågarna går varma i Västerbotten och miljoner kubikmeter ligger på backen efter stormen Hilde. Ska kolla in vårt skogsskifte i Lerberg i morgon med Dante på ryggen. Men, det är bara skog. Ingen har dött och hus går att laga. Det är ingen orkan som dragit förbi som på Filippinerna med minst 10 000 döda.

I veckan är jag hemma i Storuman och alla som har frågor om SKOL-SM (sista anmälningsdagen är 30 nov), vill ha hjälp och tips med anmälningar, boende, resor etc är varmt välkomna att höra av Er till mig (går även bra lör-sön) info@heidiandersson.com eller på mobilen 070 20 16 880.

Re FÖRSLAG PÅ LOGGO SKOL-SM


SAMSUNG CSC


Dante kollar in när morfar Kent och morbror Frank fäller träd som hänger över hus och garage runt om i Storuman.

SAMSUNG CSC
Kan inte låta bli att leka lite ”Miljöhjälteprogramledare”: Vår värld blir varmare = klimatförändringar.  Dagens globala uppvärmning påverkar natur och människor och det är vi som är orsaken. Förbränning av fossila bränslen (kol, olja och natur- eller fossilgas), jordbruk och skogsskövling har lett till ökade halter av växthusgaser i atmosfären. De ökade halterna hinner inte tas upp av växtligheten utan hamnar utanför det naturliga kretsloppet och vi får ett varmare klimat. Jorden får feber. Ju varmare det blir på jordens yta, desto mer energi finns det i rörelse och mer extremt väder är att vänta som stormar, orkaner, skyfall, översvämningar och extrem torka. Vi alla, inklusive dagens politiker måste ta ansvar för morgondagens utsläpp, havsnivåer och extremväder.  

1465308_10201093280079523_207963392_n
Taket från veboden vid ladugården i Ensamheten tappade taket..

487977_10201093280039522_1256146046_n..som blåste iväg ett par meter.

Tags: , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.