Tur till Stockholm sen iväg på VM i Polen

Tvätt av mattor nere vid sjön med Frank och Dante.

Det blir rent, fint och doftar gulsåpa!

– Yes, bara att ösa på mer vatten! Eftersom vattnet är så lågt, blev det ett hyfsat ryggpass av mattsköljningen från bryggan.

Dante med en av sina favoritleksaker i Ensamheten – motorsågen (i trä). Här har han just fällt  huggkubben. Synas bilden noga syns det att han är snorig vilket har resulterat i att pappan fick flyttas i säkerhet vid hemkomsten. Björn har fått bo hos sin morsfarsa medan Dante snorat färdigt. Jag har klarat mig än så länge.


Farmor Elsa (som Dante börjat kalla ”gamma famma”, gamla farmor) bjuder Dante på chokladboll. Snabb energi så han kan fortsätta kör morfars Minimaster.

Dante leker både i och utanför lekstugan. Kanske mest utanför. Han bakar och lagar mat och kokar baljor med kaffe. Igår kväll kom han och bjöd mig på ”jaggmunk” (raggmunk) med en liten sked och en stor legokloss,  hur han nu kom på att just laga raggmunk? Inget jag har pratat om iallafall, men någon annan har helt klart gjort det!

Dante proveldar i kaminen i Lerberg tillsammans med ”moffa Kent”. Dante har börjat säga både titel och namn på folk. ”Pappa Böön”, Mamma ”Haj”, ”faffa Ane”..

Vindskivorna målar jag svarta med färg från www.avjord.se. Färgpigmentet blandas med ägg och tjärolja, luktar norrland och resultatet blir hållbart och fantastiskt bra! Jag kommer mest troligt måla hela mitt framtida ekohus med den här typen av färg.

Morsan kom förbi från skogsutflykt med fågelhunden Tarja och höll i stegen när det såg allt för vinkligt ut.

Svalorna laddar för att när som helst bege sig. Jag laddar för VM, Björn för fortsatt träning både i Storuman och utomlands och Dante för att leka i Ensamheten.

Svalorna drar iväg söderut vilken dag som helst. Jag drar iväg redan i morgon till Stockholm för tv-inspelning (program i SVT som kommer sändas i höst) Men jag är hemma igen på torsdag och ska göra världens smartaste och mest kompletta packning för tre veckors resande för både mig och Dante. Dante tillbringar första 10 dagarna i Ensamheten, medan jag tävlar VM i Polen och sen är på armbrytaruppdrag i Ryssland. Vi möts i Luleå där jag ska göra ytterligare uppdrag och sen bär det av till Skåneland för en liten turné. Blir intensivt, men vi är laddade!

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.